Citat:
În prealabil postat de Imogene
De acord cu tine. In ciuda tuturor dovezilor si interpretarilor de orice fel a modificarilor si a sensului adevarat pe care considera ei ca l-ar putea avea cuvintele lui Iisus, aleg sa cred din aceleasi motive ca si tine. Noroc ca avem Sfanta Traditie, care aduce atatea exemple de oameni indumnezeiti. Pentru mine e suficient sa stiu ca au existat si inca exista acesti sfinti. Ca modificarile s-au facut cu "stirea lui Dumnezeu" e clar pentru mine, dar nu cred ca ar insemna ca Dumnezeu ar fi fost de acord cu ele. Mesajul esential nu cred ca s-a alterat, adica tot ce tine de smerenie si iubirea aproapelui. Oricum, se pare ca prima Evanghelie, cea dupa Marcu a fost scrisa prin 70, deci initial cuvintele si faptele lui Iisus s-au transmis pe cale orala.
|
Total de acord, si eu, dar cu o corectura. Din cate am invatat si am citit, prima Evanghelie a fost cea dupa Matei, scrisa in jurul anului 44, in limba ebraica, lasata de Matei catre evreii din Ierusalim in momentul in care Apostolii paraseau Ierusalimul din pricina prigoanelor. Ulterior a fost tradusa in greaca, originalul ebraic pierzandu-se.