View Single Post
Vechi 18.01.2010, 11:31:14
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Am aflat de curand de un program finantat de stat, prin care se ofera consiliere psihologica si tratament gratuit celor care vor sa se lase de fumat. Eu o sa ma bag de luni in programul asta, pentru ca imi doresc sa scap de fumat si nu ma costa nimic sa incerc.
Propun si eu o "reteta" pe care nu am incercat-o, slava Domnului, pentru ca nu am avut de ce, dar pe care o recomanda Petre Mamonov, actorul principal din Ostrov si Tarul.

"Straduiti-va sa faceti rost de mere cat mai proaspete, si anume din soiul preferat.

Cand iti vine pofta de fumat, ia un mar, aseaza-te exact in locul in care fumezi, si incepe sa-l mananci.

Fiecare muscatura – precum un fum. Nu te grabi sa inghiti, rumega indelung marul, plimba cu limba acel pireu catre cerul gurii, gingii, glande.

Absoarbe cu intreaga ta fiinta acel fruct minunat. Imagineaza-ti – cum creste marul, cum seva pamantului urca si se scurge prin trunchiul copacului, si cum se preface in acea mingiuca; cum soarele incalzeste fructul ba pe o parte, ba pe cealalta, facand sa fiarba acel nectar.

E o patima si asta, fii pe pace. Se numeste inrobirea burtii. Dupa legitatile duhovnicesti – o patima o inlocuieste rapid pe alta. Dar pe aceasta din urma iti va fi mai lesne sa o stapanesti, decat obisnuinta imbatranita si cu gust rau a fumatului.

Doar am scris acest cuvant, si mi s’a si facut sila, atat de mult imi plac merele!"
Reply With Quote