Intentia mea nu a fost de a crea iarasi conflicte.
Vroiam doar
sa atrag atentia asupra dreptei credinte si a adevarului Ortodox.
Din ce in ce mai mult, totul este luat in gluma si in... "lasa, ca merge si asa... si ei sunt oameni".
Credeti'ma... ii iubest pe toti, cat de mult pot, insa "rugaciunea comuna" este o mare cadere.
Sa ma fereasca Domnul ca vreodata sa ating cu ceva sau sa mahnesc un om, de orice confeciune ar fi el.
*
Va rog din inima,
cititi acest articol, spre a intelege ce am vrut sa spun eu !!!
Fragment din articolul "
Ravna pentru nuante", de Costion Nicolescu: "Ar trebui sa vedem daca drumul lumii crestine nu a condus, din relativizare in relativizare, spre o tot mai mare indepartare de Hristos, chiar daca, uneori sub impresia falsa a unei apropieri, creata de minti diabolice, ca o perdea de fum in fata oamenilor poate de buna credinta, dar cu prea scurta respiratie duhovniceasca."
Cat despre Filioque, tot din articolul de mai sus: Lucrurile au ajuns atat de relativizate, incat se trece mult prea usor peste lucruri mult prea mari: "Ce mai conteaza o mica particula, un "que" adaugat lui "Filio"? Oare chiar merita sa ne "certam" pentru atata lucru, oare nu avem in continuare tot Sfanta Treime?" Cum spunea o prietena de-a noastra: "Bine ca purcede!"
Din partea mea, nu mai tin la acest topic. Cand un om nu intelege, mai bine tacem in fata lui.
Poate fi sters.
Doar atat va rog, insa, luati aminte... sa nu spuneti ca nu ati stiut:
cititi articolul asta.