Nu e rugaciune comuna e rugaciune a crestinilor ortodocsi la care asista,nu participa si crestinii neorotodocsi.
Si apoi crestinii ortodocsi asista nu participa la slujbele crestinilor neortodocsi.
Daca s-ar fi aplicat cum inteleg unii Sfantul Canon ar fi insemnat ca parintele Serafim Rose nu trebuia lasat sa intre in Sfanta Biserica crestin ortodoxa unde mergea sa asiste la slujbe ci trebuia dat afara.
Ca parintele Serafim Rose mai intai a intrat in Sfanta Biserica crestin ortodoxa rusa de acolo fiind crestin neortodox,si apoi a primit Sfantul Botez,sau numai Sfanta Mirungere si a fost primit la crestin ortodoxie.
Sfantul Nicolae a dat numai o palma ca mustrare lui Arie dar mai intai se discutase indelung si Sfantul Spiridon facuse minunea cu caramida pentru a arata taina Sfintei Treimi.
Sfantul Marcu al Efesului in discutiile cu arhiereii catolici nu i-a numit pe acestia eretici,vedeti ca se si gasesc acele discutii.
A refuzat sa semneze unirea cu BC.
Daca Sfantul Sinod va vedea ca aceste acte nu au deloc din efectele care se asteapta proabil Sfantul Sinod va hotara sa nu se mai tina.
Eu nu am participat la aceste intalniri si nici nu particip,dar asta este hotararea Sfantului Sinod al BOR.
Dar sa dai afara crestini neortodocsi din Sfanta Biserica,asa ceva nu am mai auzit.
Ca doar si in Sfantul Munte se primesc crestini neortodocsi in pelerinaj dar nu li se da Sfanta Anafura,Sfanta Impartasanie.
Last edited by mihailt; 18.01.2010 at 19:51:40.
|