View Single Post
Vechi 18.01.2010, 21:40:38
dariusonica dariusonica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Draga Darius, Ortodoxia nu spune ca pe Dumnezeu il intalnesti doar in Biserica, insa ne atrage atentia ca este diferit de creatie, caci este Creator.
Mai practic ceea ce mi-a starnit nemultumirea a fost reactia unui preot ... cand i-am spus ce pareri am si mi-a spus ca e cel mai mare pacat sa botez daca cred ceea ce cred. Ori mie asta mi s-a parut total aiurea ... Botez 2 fetite in numele lui Dumnezeu atat timp cat cred deplin in El... de ce imi cere biserica ortodoxa sa cred intr-un anume fel ? era mai bine sa nu cred ? dupa ce am scirs acolo am impresia ca e destul de clara credinta mea ... ideea este ca nu imi place sa fie alterata sau na ... condusa de niste reguli ale omului ... si nu imi place cand omul se crede mai presus decat ceilalti oameni in fata lui Dumnezeu.Fie el ortodox , catolic sau alta religie... Nu asa am crezut totdeauna ... toata revelatia asta ca sa ii spun asa a intervenit in ultimele saptamani in urma unor intrebari si unor evenimente inexplicabile... Dar ceea ce pot sa spun este ca m-am plimbat de mic , curios fiind prin mai multe religii sau hai sa le spun culte ... si am avut ocazia sa vad roboti venind la slujba din cauza ca era un obicei si am avut ocazia sa vad oameni care chiar se dedica Lui.Numai ca am realizat asta abia de curand.Sincer nu vreau sa atac pe nimeni ... vreau sa avem libertatea care ne-a fost data de Sus. Si toate legile astea si religiile separate nu fac decat sa ne priveze cumva de aceasta libertate ... Daca Dumnezeu nu s-a aratat in parte fiecarui om omul a inceput sa isi faca legile lui prin care el crede ca e bine sa il slaveasca pe El. Ok ... nici o problema ... dar in momentul in care incerci sa controlezi niste mase cu legile astea si spui unui om ca face un pacat doar ca nu crede litera cu litera ce spune religia ta sau ca nu urmeaza litera cu litera mi se pare exagerat si iesit din comun... pana la urma ce mai conteaza cum crezi atata timp cat crezi ? cum Ii multumesti atata timp cat Ii multimesti si asa mai departe ... de ce trebuie sa zici ca ceva e batut in cuie doar pentru ca s-a mentinut ? Sa luam evreii de exemplu ... in vechiul testament se spune ca Dumnezeu le-a spus ca vrea ca ei sa fie diferiti si sa fie poporul lui ... si ca atare sa se taie de jur imprejur in zona genitala in a 8-a zi ca semn distinctiv ... evreii si acum sunt poporul lui Dumnezeu , si acum au parte de toate cele bune si multi ar zice ca sunt favorizati de Dumnezeu .... dar sunt si cei mai bubuiti de nenorociri ... De ce ? pentru ca daca ai realizat ce faci , ai jurat credinta , si apoi ai facut ceva pe ea desi ma exprim gresit aici dar se intelege ... pedeapsa vine intreita... Si cu toate astea ? s-a mentinut pana in ziua de azi taietura in zona genitala ca semn distinctiv ? nu .... si totusi ... ei cred , ei sunt considerati peste , ei se roaga si asa mai departe ... Nu cred ca cer imposibilul ... cer ca lumea asta sa devina mai buna in toate sensurile pentru ca implicit o sa ne fie noua mai bine ... si cer libertate in exprimare si credinta .... preotul ar trebui sa fie mediatorul intre tine si Dumnezeu ( desi nu vad rostul unui mediator de parca ai fi handicapat si nu ai avea gura sa vorbesti , sa te rogi sau suflet sa crezi si sa simti si are numai preotul) nici de cum cel care iti interzice pe tema nu stiu caror legi sa te apropii sau sa apropii pe cineva de El sau cel care decide pe tema nu stiu caror legi facute de om ce e pacat si ce nu ... nu sunt imposibil si nici idiot cum ar spune unii ... doar ca cer bun simt in toata treaba asta
Reply With Quote