Citat:
În prealabil postat de dariusonica
... Nu cred ca cer imposibilul ... cer ca lumea asta sa devina mai buna in toate sensurile pentru ca implicit o sa ne fie noua mai bine ... si cer libertate in exprimare si credinta .... preotul ar trebui sa fie mediatorul intre tine si Dumnezeu ( desi nu vad rostul unui mediator de parca ai fi handicapat si nu ai avea gura sa vorbesti , sa te rogi sau suflet sa crezi si sa simti si are numai preotul) nici de cum cel care iti interzice pe tema nu stiu caror legi sa te apropii sau sa apropii pe cineva de El sau cel care decide pe tema nu stiu caror legi facute de om ce e pacat si ce nu ... nu sunt imposibil si nici idiot cum ar spune unii ... doar ca cer bun simt in toata treaba asta
|
Ai deviat de la tema "nasilor" si esti pe cale sa fi epuizat in cateva postari cam toate subiectele de pe forum.Energia debordanta cu care " ceri" nici mai mult nici mai putin decat schimbarea -chiar daca in bine- a intregii lumii , libertate ( ai uitat de egalitate si fraternitate) -ei bine,aceasta energie cred eu ca merita o dirijare mai buna. Si spre ce poate fi mai cu folos dirijata aceasta osteneala daca nu spre interiorul sinelui , persoanei ,iar aceasta nu de capul nostru razvratit ci sub supravegherea blanda, duhovniceasca a " batranului" nostru. Incearca sa schimbi cea mai mica imperfectiune a firii tale personale si vei intelege ca nu ajunge o viata pentru a atinge desavarsirea- darmite sa schimbi lumea ( ? !). Aceasta este " tema " pe care ne-a dat-o Dumnezeu fiecaruia dintre noi, in mod personal : "...precum trupul nostru, dupa ce s-a desavarsit in pantece trebuie sa se nasca, asa si sufletul dupa ce s-a plinit in trup,la masura hotarata de Dumnezeu trebuie sa iasa din trup" ( Sf.Antnie cel Mare). Pentru acesata este nevoie insa de ierarhie,rabdare,ascultare,smerenie, pe care sa le cerem in rugaciune ,folosind cu chibzuinta,spre inmultire talantzii personali.
DOAMNE AJUTA!
P.S. Am cazut si eu in "capcana" de a nu ma referi la tema topicului