View Single Post
Vechi 18.01.2010, 23:10:48
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
E puțin altfel: cei căzuți de la credință Îi provoacă din nou suferință lui Hristos ca și cum L-ar răstigni din nou. Dar nu contează, am dat acest text doar pentru a ilustra grozăvia reeditării suferințelor Domnului prin această pretenție absurdă (Trupul și Sîngele real în euharistie).

Nu este nevoie de substituirea rolului Marelui Preot Ceresc, ori de sacramente duse la extrem, slujba de ispășire o face Domnul în Sanctuarul ceresc. Rânduiala Cinei Domnului este doar un așezământ amintitor pentru noi, ea nu are puterea de a modifica ceva în ceruri.
"sacramente duse la extrem" Intaresc ca aceasta parere a existati.In primele veacuri,potrivit istoricilor romani,crestinii erau acuzati de canibalism.
Si nu erau nici ortodoxi nici protestanti nici catolici.(Sau mai bine zis erau stramosii ortodoxilor)
Dar Domnul a lasat aceasta,zicand cuvintele : paine,mancati ,trup.
Cuvintele acestea sunt grele,caci si jertfa Sa e grea.Jertfa lui nu e o aroma de mancare,ca Delikatul ,jertfa lui e reala,e mancare reala.Evreilor in pustie,nu li s-a dat o inchipuire,ci mancare reala.La fel si noua ,in pustia pacatului,Domnul ne da o mancare reala,mai buna chiar decat painea,anume Trupul Sau 'Caci stramosi vostri au mancat mana in pustie si au murit,Painea pe care v-o dau Eu,este Trupul Meu"

Mai zici: "slujba de ispășire o face Domnul în Sanctuarul ceresc"Da ,El o face,si ramasite de la masa cereasca ne imprastie si noua,prin coborarea Sa,in zeci de mii de Biserici unde se frange painea,in Numele Sau .
Reply With Quote