View Single Post
Vechi 18.01.2010, 23:22:17
dariusonica dariusonica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviusinorchian Vezi mesajul
Ai deviat de la tema "nasilor" si esti pe cale sa fi epuizat in cateva postari cam toate subiectele de pe forum.Energia debordanta cu care " ceri" nici mai mult nici mai putin decat schimbarea -chiar daca in bine- a intregii lumii , libertate ( ai uitat de egalitate si fraternitate) -ei bine,aceasta energie cred eu ca merita o dirijare mai buna. Si spre ce poate fi mai cu folos dirijata aceasta osteneala daca nu spre interiorul sinelui , persoanei ,iar aceasta nu de capul nostru razvratit ci sub supravegherea blanda, duhovniceasca a " batranului" nostru. Incearca sa schimbi cea mai mica imperfectiune a firii tale personale si vei intelege ca nu ajunge o viata pentru a atinge desavarsirea- darmite sa schimbi lumea ( ? !). Aceasta este " tema " pe care ne-a dat-o Dumnezeu fiecaruia dintre noi, in mod personal : "...precum trupul nostru, dupa ce s-a desavarsit in pantece trebuie sa se nasca, asa si sufletul dupa ce s-a plinit in trup,la masura hotarata de Dumnezeu trebuie sa iasa din trup" ( Sf.Antnie cel Mare). Pentru acesata este nevoie insa de ierarhie,rabdare,ascultare,smerenie, pe care sa le cerem in rugaciune ,folosind cu chibzuinta,spre inmultire talantzii personali.
DOAMNE AJUTA!
P.S. Am cazut si eu in "capcana" de a nu ma referi la tema topicului
Am deviat de la subiect pentru a nu mai induce oamenii in dubiile si indoiala care planeaza in discutiile noastre si sa le spun ca cel mai bun raspuns il primesc de Sus daca il cer. In rest ... dupa cum spuneam , nu am pretentia ca le stiu pe toate , sau ca pot cumva sa schimb lumea .... dar am speranta si devotamentul sa incerc ... nu o schimb intr-o generatie , dar ... incetul cu incetul , oameni care vorbesc altor oameni si asa mai departe ... candva lumea va trage concluzia ca e cazul si momentul sa se schimbe... poate pe lumea asta ca mine mai sunt si altii care incearca sa faca acelasi lucru ... daca Dumnezeu mi-a dat dorinta arzatoare de a face asta mi se pare cel mai pretios dar ... altii chiar pot sa o faca dar le lipseste dorinta... Pe scurt nu prea e dreptul meu sa ma dau batut. Iar cu nasii cred ca am spus destul ... si repet cine nu e lamurit ... ar trebui sa ceara lamurire intr-o singura directie .... si aia sa fie ascendenta... Oricum ... in ce ai spus tu se regasesc niste adevaruri pe care sper ca si altii sa le desprinda...
Reply With Quote