Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu cred ca este vreo religie care sa permita oficial si regular casatoria cu persoane de alta religie.
Doar daca e vreo una sucita, fara personalitate si coloana vertebrala..
Iar nasi de alta religie, categoric exclus.
Desigur, unii pot minti si scapa cu chestia asta, dar nu mint preotul ci pe ei si pe Dumnezeu.
|
De ce Alin ? toate religiile nu merg spre un singur Dumnezeu ? Credinta nu e intr-un singur Dumnezeu ? Biblia nu e aceeasi de la o religie la alta ? Perceptia lui Dumnezeu ca Entitate si Creator nu e aceeasi ? De ce discriminarea asta ? Ti se pare normal sa fim impartiti in atatea subdiviziuni ale aceeasi credinte numite religii ca spun asa ? De ce nu avem curajul sa spunem atunci ca noi ortodoxii avem Dumnezeul nostru , catolicii al lor , evanghelistii al lor , adventistii al lor , penticostalii al lor si asa mai departe ... si dupa ce facem asta invitam toti Dumnezeii la o cafea ... o discutie ... poate sa impaca intre ei daca noi nu reusim intre noi ...
Suntem ca suporterii aia ingusti la minte din fotbal care daca tine cu steaua calca de exemplu dinamovistii in picioare pentru simplul fapt ca steaua a fist echipa familiei de cand s-au nascut ei ...
Nu vezi ca ne bagam in niste tabere si ne negam unii pe altii ? Zicea cineva mai devreme ca nu are nimic impotriva sa se uniformizeze religia dar sa se uniformizeze toata in cea ortodoxa .... pai ce am facut ? asa poate zic si catolicii ... sa se uniformizeze toata in cea catolica .... si unde ajungem ? De ce nu ne uniformizam toti in slujitori ai lui Dumnezeu , fara nume gen ortodox , catolic sau altceva ... ceea ce ar trebui sa ne uneasca sunt credinta , Dumnezeu si Biblia care sunt aceleasi in toate religiile...
De ce egoismul nostru trebuie sa se gandeasca ca uniformizarea se poate face numai cu ortodoxismul la final ... asta mi se pare pur comunism ...
In loc sa ne unim si sa ne dedicam Lui , noi ne jucam rolul de suporteri ai unei cauze formate de om ... si air ma intorc in timp ... Cand oare Iisus a pronuntat cuvintele catolic , ortodox etc. cand a coborat pe pamant ? A coborat ca sa ne arate calea corecta ... cale din care noi am deviat unde ni s-a parut mai bine si mai usor...
De ce discriminarea asta si comunismul asta pe acest subiect .... ? Oare credeti ca Dumnezeu nu vede dezbinarea asta ? Stau sincer sa ma gandesc daca mai are rost sa scriu ceva pe forumul asta .... zau ... sunt niste mentalitati atat de incuiate ... si incuiate de mana omului ca asa au fost formate de mici ... nu ca ar avea ele vreo vina ...
"Nasii se minte pe ei si pe Dumnezeu" unde zice , unde scrie Dumnezeu despre treaba asta ? De unde stii ca il deranjeaza , de unde stii ca pentru el e un pacat ? pentru ca omul zice asta ? atunci e un pacat in fata omului ... dar nu vorbi in numele Lui fara sa stii ce are El de zis ... Unde a avut ceva de zis a lasat scris si poti sa consulti Biblia pentru asta.
Nu minte nimeni ... cei ce aleg sa faca asta realizeaza ca Dumnezeu insusi nu le-o interzice ...
Cred ca discriminarea asta este un pacat mai mare despre care exista niste randuri pe undeva decat cine are mai multa credinta pentru Dumnezeu si in ce fel o manifesta ... catolic sau ortodox ...
Poate ca asta vrea si El... sa se uniformizeze totul in "Una Sfanta si Soborniceasca <<Biserica>>" unde biserica=casa lui Dumnezeu unde casa lui Dumnezeu=pretutindeni...
De ce oare nu intelege nimeni ca traditiile astea , religiile astea au fost impartite de oameni dinc auza neintelegerilor dintre ei sinonime cu turnul Babel ...
Iisus a spus : Credeti intr-unul Dumnezeu si veti fi mantuiti .... nu a spus credeti prin religia ortodoxa sau prin cea catolica si asa mai departe ...
A te supune atat de drastic legilor omului inseamna a crede in om si in inchipuirea lui diferita de la om la om despre Dumnezeu si nu in Dumnezeu ca Entitate unica si absoluta ... Creator inconfundabil al cerului si al pamantului implicit si al nostru ...
A spune "Iar nasi de alta religie, categoric exclus."cum ai spus tu ... se traduce prin categoric exclus sa cred in Dumnezeul vostru cand eu cred in al meu... Nu putem sa contopim doi Dumnezei ca se supara intre ei si se iau la paruiala ...
Voi toti chiar nu afceti legatura in ce spuneti ? de ce preluati niste traditii fara sa icnercati sa le intelegeti sa vedeti dc sunt ok sau nu ?
E exact ca si cum ai sparge un geam ca l-a spart si mama ta si tatal tau si bunici si strabunicii dar ... nu spargi alt geam pentru ca alt geam au spart deja vecinii si tot arborele lor genealogic ..... In schimb de ce sa nu te gandesti ca a sparge un geam nu e un lucru benefic nici pentru geam , nici pentru locul unde trebuie sa fie geamul ... asta ca sa dau un exemplu idiot de-a binelea ... dar efectiv nu mai am resurse sa va fac sa intelegeti ca faceti cum au facut de-a lungul anilor americanii cu negri ....