Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
Hai ca ne imbarligam rau! Sa nu confundam indivizii cu conceptul.
Un om poate fi inferior altuia conform unui criteriu de masura (in realitate insa, oamenii nu pot fi total comparati intre ei). Dupa cum am mai zis, inteligenta si emotia nu se pot masura, deci sa afirmi ca x este mai destept ca y nu are valoare absoluta, este o pozitionare relativa la un reper (x stie engleza mai bine decat y, x este mai bun la matematica decat y etc.), unde x si y pot fi barbati sau femei. E posibil ca un barbat x sa stie mai putin matematica decat o femeie y, asta insa nu spune nimic despre barbati vs. femei.
Faptul ca barbatul e ratiunea si femeia e emotia, nu inseamna ca orice barbat are mai multa ratiune decat orice femeie. Sunt concepte, nu indivizi. O femeie A poate avea mai multa ratiune decat un barbat B, asta insa nu invalideaza conceptul.
Conform lui Dumnezeu insa, femeia si barbatul sunt egali, nu avem ce emancipa la nici unul din ei.
|
Ba chiar deloc ( daca nu cumva asta o fi stilul meu de a ma exprima insa

) acelasi lucru l-am spus si eu...dar cam cu alte cuvinte, evident.
Dar exista un anumit tip de inferioritate, cel putin sociala, de care sunt caracterizati oamenii, la aia ma refer...si aici normal ca nu se poate face o distinctie intre barbati si femei, pentru ca ambele categorii cunosc acest fenomen in egala masura.
In fata sefului/directorului ai o anumita atitudine de exemplu, ii recunosti meritele....calitatile pe care tu nu le ai, si pentru care nu ocupi aceeasi functie... ca stii chineza, asta e un skill al tau, dar cand vine vorba de aceeasi calitate, pe care tu insa nu o posezi...se produce clar o diferentiere

. In aceste cazuri, fie ca seful e barbat sau femeie, nu prea mai are importanta, si clar subordonatii sunt constituiti atat din femei cat si din barbati...