Te iubim dragul nostru ateu, ai un suflet curat inca...
Scuza-ma dar nu pot citi atatea pagini...e prea mult pentru mine si nu am rabdare! Te superi?! Nu vreau sa-ti spun decat doua vorbe si atat!
D-le "ateu", pe Dumnezeu nu-l poti cunoaste rational...aici e vorba de ceva mult mai tainic si mai profund decat o gandire limitata rationala, este simtire! Nu stiu de ce, dar...intr-o buna zi, Dumnezeu va dori sa-L cunosti si atunci iL poate vom mai sta de vorba! Esti dureros de tanar...la varsta ta faceam si eu tot felul de nebunii, mi se parea ca viata este doar pentru a fi fericit! Insa, dupa ani de viata adevarata DUMNEZEU s-a indurat de mine si am simtit ajutorul Lui, stiu ca dincolo de ceea ce vedem, de ceea ce pipaim este altceva pe care gandirea noastra limitata nu o putem explica! Cunosc personal multi oameni care au trecut de la un ateism infocat la o religiozitate exemplara, cantareti de rock, medici, actori,etc. Te iubim asa cum esti, "realist", "ateist", tanar si nelinistit...sufletul tau este intr-o continua cautare! Dar, asculta-ma, ve-i ajunge sa zici si tu, "Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul!" sau "Doamne ajuta-ma!" si atunci...sa-ti aduci aminte de aceste vorbe sarace in duh si in continut...Pana atunci...ca va fi peste un an ,2 ....10...IUBESTE dar cu tot sufletul tau fara sa-ti fie frica de suferinta, fa bine in jurul tau, fi smerit(sau modest daca vrei...), judeca totul cu intelepciune si toate faptele tale sa fie un izvor de bucurie. Seara cand pui capul pe perna sa nu-ti fie rusine cu nimic din ceea ce ai facut in timpul zilei! Chiar si tu, asa un ateu cum te numesti daca vei respecta aceste lucruri te vei simtii linistit! Actorul Petru Mamonov care a jucat fenomenal in filmul "Ostrovul" spunea asa: “Sfinții ne învață: mântuiește-te,și e destul pentru o viață. Mod de acțiune? Construiește-te pe sine. ”
Numai bine iti doresc si Doamne ajuta!
|