Subiect: Filmul "AVATAR"
View Single Post
Vechi 19.01.2010, 10:15:15
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Oau! Nu ma asteptam la paralela intre film si Afganistan, sincer cred ca e departe rau de asa ceva. Si oricum perspectiva lui andreicozia asupra evenimentelor mi se pare departe de realitate. Nu stiu unde vezi tu democratie in film sau in Afganistan, eu nu vad, si sincer cred ca perspectiva e cu totul alta, e una anticrestina. Mesajul apropierii de natura e folosit doar pentru a substitui existenta lui Dumnezeu, nu pentru altceva. Natura e divinitatea in Avatar.
@sergiu: e adevarat ca Dumnezeu nu a creat ceva rau in sine, raul nu are existenta libera, cum are binele, raul nu exista independent in om. Fara sa existe o definitie clara a raului, una din teorii considera ca originea raului ar putea fi insasi libertatea data omului de Dumnezeu.
Oricum, filmul nu are nimic nou ca mesaj, mesaje de tipul acesta abunda in literatura SF inca de vremea lui Franke, Asimov si ceilalti. Cu toate ca nu mi se pare deloc asemanator ca mesaj cu Pocahontas, tot ce aduce nou filmul sunt efectele speciale, care fac ca de asta data mesajul sa fie mult mai puternic, subliminal. Chiar si oameni care nu sunt de acord cu mesajul filmului spun ca totusi, in mod ciudat, filmul le-a placut...
iar eu cred ca spui prostii acum. Natura este mai apropiata de Dumnezeu decat crezi tu, nu il substituie, cum iti inchipui. face parte din creatie si Dumnezeu poate fi auzit prin glasul naturii foarte mult. Fara natura, nu stiu ce-ar mai fi din noi, din ce macar ne-am mai hrani?

Last edited by maria-luisa; 19.01.2010 at 10:40:21.
Reply With Quote