Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Dragă Andrei00,
Nu te mai inflama așa și nu te repezi să faci pe avocatul neplătit. Pucioșii nu sunt singurii care propovăduiesc lucruri bune și frumoase, dar le împlinesc pe sărite (sau pe alese, dacă vrei). Te deranjează că patriarhul merge cu mașină scumpă în loc să meargă pe jos? Să știi că și pucioșii pe care-i admiri în taină merg tot cu mașini scumpe (Renault, Peugeot) deși au și căruță cu cai la scară (doar de paradă, ca să-i vadă unii ca tine și să-i admire).
Te deranjează jumătățile de măsură din Biserică? Și pe noi ăștia , care (spui tu) "comentăm fara a fi in masursa(sic!) sa o facem", ne deranjează minciunile pucioșilor și pretențiile lor că "proorocesc" viitorul, deși "proorociile" lor nu s-au împlinit nici pe sfert.
Te deranjează că biserica lor e o sectă? Atâta vreme cât ei înșiși pretind că s-au desprins de Biserica Ortodoxă și că acum sunt o biserică autonomă, ce-ai vrea să zicem, că sunt mai departe nedespărțiți de trupul Bisericii? Ar trebui să-i contrazicem chiar pe dumnealor.
Iar dacă ești atât de entuziasmat de așa-zisul "Cuvânt al lui Dumnezeu", îți propun să studiezi cam câte neconcordanțe există în mesajele din acest "Cuvânt", atât cu Sfânta Scriptură, cât și cu alte mesaje cu care se contrazic flagrant. O să-ți trebuiască ceva timp ca să le numeri pe toate.
În fine, dar nu în ultimul rând, ar fi interesant să-ți dai singur un răspuns la întrebarea: "Oare de ce pucioșii au făcut mii de schimbări în textul considerat "sacru" al Cuvântului de la Pucioasa (atunci când în 2006 s-a reeditat cartea lor cu același titlu, luând ca model ediția din anul 1995), considerând că dacă știau sau credeau că aceasta este Cuvântul rostit de Dumnezeu, nici o iotă și nici o cirtă n-ar fi trebuit să fie schimbate după pofta omului. Părerea mea este că schimbările făcute de ei fie cosmetizează din mers un mesaj incoerent și discordant, fie ascund grave inconsecvențe cu textul biblic, luat adesea ca reper de către pucioși.
|
Nu sunt nici avocat nici membru al lor,cu toate ca as vrea sa fiu,am spus doar cum vad eu lucrurile,eu cred in cuvantul lui Dumnezeu pentru ca scrie in biblie ca o sa vina si descrie exact biserica cum arata,si daca ai citit ai vazut ca in Biblie este descris in detaliu exact Biserica Noul Ierusalim,eu Nu judec nici oameni de acolo,nici patriarhu sau restu preotilor,Dar dupa mintea mea si dupa cate stiu eu,nu asa a fost voia lui Dumnezeu,sa iubeasca mai mult averea ca pe Iisus,in opinia mea un pastor bun este acela care nu are bani multii,sfintii au trait in pustie si in pesteri si nu au mai mers cu masini scumpe.Nu vreau sa mai ma contrazic cu voi,pt ca nu am nici o sansa,in fata guri rele.Dar Cine crede,crede cine nu crede sa fie sanatos si cu asta basta. Eu cred si am vazut cum se indeplineste Cuvantul lui Dumnezeu chiar de alegeri