View Single Post
Vechi 19.01.2010, 13:55:41
radu_trandafir's Avatar
radu_trandafir radu_trandafir is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2009
Locație: Suceava
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dariusonica Vezi mesajul
As vrea sa vad macar un preot care sa nu mai ceara nici un ban pe slujba pe care o indeplineste fata de Domnul cu increderea deplina ca Domnul nu il va lasa sa duca lipsa de ceva ... dar nu ... toti spun ... pai daca nu iau bani mor de foame ... pai da ... mori ... si bine faci ca nu ai incredere ca cineva iti rasplateste munca neconditionat daca tu nu ceri rasplata cu gurita ta ...
Prima data spui ca ai vrea sa vezi macar un preot, care sa nu mai ceara bani, etc...Deci, tu nu crezi ca ar exista macar un preot care sa fie dupa cum l-ai descris. Ori, asta daca nu se cheama generalizare, atunci nu stiu cum altfel.

Citat:
De altfel nu generalizez ... nu zic ca toti sunt la fel ... dar marea majoritate , in interiorul lor ... stiu ce zic eu aici ...
Acum te-ai razgandit un pic si nu mai sunt chiar toti preotii, ci doar marea majoritate. Ce inseamna marea majoritate? Cu siguranta, in punctul cel mai de jos al limitei ar trebui sa insemne 50%+1 din preoti. Dar oare ai cunoscut tu jumatate din preoti, ca sa faci niste afirmatii atat de radicale? In cel mai bun caz (si te rog sa ma corectezi daca gresesc), ai cunoscut sa zicem cateva zeci, poate sute (din auzite, povestite, etc.). Eh, asta nici pe departe nu ajunge ca sa putem afirma ca "marea majoritate...". Nu neg si nimeni nu neaga ca din pacate mai exista preoti care 'ratacesc' sau s-ar potrivi descrierilor tale, insa exista atatia si atatia preoti extraordinari. Cauta-i si-i vei gasi. :)

Citat:
si totusi nu au nevoie de o cruce sa faca asta ... nu au nevoie de icoane, si crede-ma pot sa ne dea lectii la orice ora din zi si din noapte... aia numesc eu credinta adevarata ... te legi de Dumenezeu direct , nu de cruci si icoane si biserici si preoti ca sa ajungi la El ... sa crezi in El , sa I te dedici si asa mai departe...oameni care constientizeaza ca exista un Dumnezeu , ca trebuie sa aiba teama de El si le e de ajuns ca sa il urmeze pana la moarte... Chiar crezi ca pe simplul motiv ac pentru ei crucea nu reprezinta nimic sau cel putin ce reprezinta pentru noi vor pieri ? ai curajul sa spui asta ? si nu in fata mea ... in fata Lui ... ai tu curajul asta ? si cand am spus ca vor pieri nu ma refer la moartema refer la opusul Raiului ...
Ma tem ca tu prin cruce (si din nou sa ma corectezi daca am priceput gresit) intelegi doar bucata aceea de lemn, cu o anumita forma, obiect de tortura in vremuri, etc. Dar, crucea la modul cel mai simplist inseamna Iisus Hristos. Crucea nu poate fi perceputa fara Hristos rastignit pe ea. Nu poti sa desparti crucea de Hristos. [As putea sa iti aduc cateva pagini de argumente cu simbolistica crucii s.a.m.d., dar nu acesta este scopul]. Si acum, cum poti sa zici ca nu avem nevoie de cruce? :) Cum poti sa zici ca nu avem nevoie de Hristos?

«Să nu-mi fie a mă lăuda decît numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos» (Gal. VI, 14).

Iertare. O zi in pace, in continuare!