Eu cred ca trebuie sa privim lucrurile asa cum sunt ele de fapt. In 45 de ani biserica a fost demolata de pe unde s-a putut. Desigur, asta nu se mai zice, sa numaram ar fi bine si cate biserici pe an a demolat Ceausescu. Si mai e si un motiv nenorocit, unii dintre politicieni cred ca asta are priza la oameni, si baga biserici pentru a deveni populari.
In al doilea rand, spitalele si invatamantul nu merg din doua motive foarte mari, ambele legate de politica. Spitalelor ar trebui fie sa li se dea voi sa se autofinanteze din surse proprii, fie sa li se mareasca bugetele. Fiindca buget nu avem, atunci macar sa ii lase sa se descurce, dar nu se vrea nici asta. Iar cu invatamantul sa fim seriosi, nu poti face invatamant cand fiecare ministru schimba legislatia ca are el idei. Astea sunt lucruri pe care politicul trebuie sa si le asumen indiferent de culoarea si apartenenta politica, nu se fac lucrurile bine in un an doi, trebuie multi ani la rand in aceeasi directie. Dar politicienii nostri prefera sa faca subiect electoral din orice. Imi aduc aminte de nemernicul ala de Natase cum a luat fondurile de sanatate si a facut pensie cu 90% marita cu doua luni inainte de alegeri, de n-a mai avut sanatatea fonduri pentru batrani doi ani la rand. Dar lucrurile astea nu se spun.
De vina suntem noi toti ca suportam astea. Preferam sa facem politica de trei lei la colt, care cu chioru' care cu prostanacu'. In loc sa dam si noi mai responsabil cu votul asta, ca atat ne-a mai ramas dupa democratie, in afara de a vorbi in piata fara sa auda absolut nimeni.
|