View Single Post
Vechi 19.01.2010, 15:45:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Hahhaha, tu in ce societate traiesti Ana? In asta in care traim si noi? In familia mea, si in mai toate familiile, mamele sunt cele care sustin credinta. Daca ne-am baza pe sustinerea credintei in familie de catre barbati nu stiu unde am ajunge...
S-a mai discutat despre rolul femeii, cum trebuie sa fie femeia crestina, daca trebuie sau nu sa invete pe altii...
Oricum, intelegi foarte putin societatea occidentala.
Noesisaa, nu cred ca este relevant ce se intampla in societatea de astazi. Astazi este o apostazie generala. Dar daca in istoria tarii nu ar fi fost foarte multi barbati crestini gata sa moara pentru credinta, Romania nu ar fi fost astazi crestin ortodoxa.. (nu pot sa trag concluzii doar din ce vad astazi, sunt timpuri cu totul aparte. Poti trage concluzii despre domnitori romani privind la basescu? Ai spune ca nu a existat niciodata cineva ca Brancoveanu etc..).
Habar nu am cine a sustinut credinta in fapt.. Perioada comunista a spalat totul destul de bine. De la parinti nu am aflat nimic despre Dumnezeu, ci mi s-a explicat evolutionismul (cand eram la gradinita) cu mult entuziasm.. (Acum parintii mei nu lipsesc de la nici o liturghie. Dar este un lucru destul de recent, s-a intamplat dupa ce m-am casatorit. Cine i-a legat in credinta cu generatiile trecute? Chiar Dumnezeu, probabil.)
Spui:
Oricum, intelegi foarte putin societatea occidentala
Da, asa este. Dar pe cea romaneasca nu o inteleg DELOC! Mister complet.

Eu sunt zapacita de cei care spun ca stiu ceva!
Eu nu stiu nimic.. Ma mir de una si de alta.. nu-mi prea exprim ideile pe forum, dar aceasta este starea mea normala: mirarea.
Nu poti sa sustii ca rolurile masculine si feminine de astazi sunt "normalitatea".
Lui Dumnezeu ii place ordinea (sau "oranduiala"). Ordinea este f importanta, este la baza universului.
Haosul, agitatia, anarhia, razvratirea.. apartin dusmanului.
Pentru mine este f important sa aflu ce este ordinea! Sa aflu si sa ma supun unei "ordini" firesti a lucrurilor este un act de iubire in viziunea mea.
Problema este ca nu stiu care este acea ordine.
Tacerea, baticul si fusta.. daca fac parte din "oranduiala" unei femei, le accept cu bucurie! (da, eu nu prea tac pe acest forum, dar din cauza ca sunt in cautare, cine stie ce lucruri bune pot afla.. chiar am aflat multe lucruri utile de la f putini forumisti).
Reply With Quote