Citat:
În prealabil postat de Antoni0
Sa ne unim in rugaciunea ecumenica cu ereticii! Sa aratam "iubire si pace"!
|
Nu, eu zic mai bine. Sa le dam in cap. Uite eu acum daca ies din casa cred ca, si sunt sigura de fapt, nici un om pe care il intalnesc nu este ortodox. Eu cred ca daca facem asa o sa castigam multe suflete pentru Hristos. Ce zici, te prinzi?
Antonio, ai 18 ani. Cand ai avut timp sa le inveti pe toate?
Si stii ce-i mai trist? Ca te dai bucovinean. Bucovina este un loc in care, pe de o parte ortodoxia este foarte puternica (cateodata habotnica si superficiala, pot sa spun) dar in acelasi timp a fost, si inca este, multiconfesionala si multinationala prin excelenta. Nu exista targusor un pic mai rasarit in care sa nu fie macar o biserica catolica, sa nu mai spun ca adunarile neoprotestante sunt si ele prezente mai peste tot, dar asta e cu totul alta problema. Dar ura fata de catolici in special, asa cum manifesti tu, nu exista in Bucovina. Asa cum nu au existat conflicte interetnice sau religioase. Mergi in Vatra Dornei si ai sa vezi pe aceeasi strada o biserica catolica, una ortodoxa, si o sinagoga (parasita si darapanata, ce e drept), si nu-s de ieri de azi de cand cu miscarea ecumenica, ci toate trei sunt vechi de cel putin 150 de ani daca nu mai mult. Mergi martea seara la biserica catolica din Suceava si ai sa vezi ca este plina, si ca destui de multi nu sunt catolici, ci ortodocsi, ortodocsi care duminica, daca merg la biserica, merg la una ortodoxa. Rugaciune ecumenica se intampla vrei sau nu vrei, cu sau fara saptamana de rugaciune ecumenica.
Bucovinean nu a fost niciodata echivalent cu calendarist, sau anti-catolic, sau jihadist. Asa ca nu stiu ce fel de bucovinean esti tu.