Citat:
În prealabil postat de dariusonica
Oare unde vedeti voi ca gresesc in ce spun ? ca mai aveti putin si ma numiti ateu ... cand eu cer cu atat desavarsire credinta pura doar si direct in El...
|
Ca sa intelegi unde gresesti
esential , ma intorc in timp cu mai bine de 15 ani si iti reproduc o propozitie pe care a rostit-o, la ceas de Taina, duhovnicul meu:"Frate Liviu,de acum trebuie sa ne subtiem spiritul ". Eu nu am finalizat inca acest indemn dar il port constant in minte, inima si preocupari. Este un drum extrem anevoios si de lung ( eu as spune fara de sfarsit pentru ca la capatul lui se afla Desavarsirea). Si acum
gresala ta : increderea prea mare in " stiintza" ta ,incredere care are la baza tocmai nestiinta ( paradoxul sferei : aria de contact cu necunoscutul creste cu patratul razei sferei cunoasterii ). Exprimata in termeni crestin-ortodocsi de catre Sfintii Parinti aceasta stare in care te afli acum- pe care tu o consideri fara drept de apel "sigura" -este de fapt una de neasculare, mandrie, parere de sine si nu in ultimul rand de ignoranta. Spatiul este mult prea redus, iar tu il ocupi suficient de mult prin postarile tale ca sa iti insir aici o lista chiar si sumara de lecturi fundamentale-pe care se cunoaste ca nu le ai- in baza carora ai putea accede la o discutie teologica serioasa-atentie si la discernamantul cu care iti selectezi lecturile! Asta in situatia in care " talantzii" tai tin de cunoasterea prin cercetare ;pentru ca harul Duhului Sfant se poate pogori dupa voia Lui, dupa cum spunea Petre Tutea , chiar mai repede peste " o baba cu picioarele murdare care face metanii in fata Crucii Mantuitorului si a Icoanei Sfintei Fecioare care este mai mare (baba) decat un filozof ateu". Oare ce stia Petre Tutea ca are in plus baba? Cu siguranta: asculatarea, smerenia , pocainta , evlavia.. care numai ele sunt semne ale credintei adevarate.