Citat:
În prealabil postat de tudormarius
buna la toti...am o intrebare si as dori sa aflu un raspuns sincer, as fi bucuros daca mi-ar raspunde un preot ortodox!Am inceput sa ma vad cu o fata, ne dorim foarte mult sa fim impreuna, dar tatal ei este preot, iar eu sunt catolic!nu ma accepta decat daca trec la ortodocsi, dar sincer eu nu prea vreau si plus de asta nu vad rostul atata timp cat exista un singur Dumnezeu pentru toti si plecam dintr-o religie comuna!Problema se pune ca eu nu pot renunta la ea, si nu stiu ce sa fac!De ce se mai roaga bisericile noastre pentru unitate, daca noi oamenii nu suntem in stare sa ne acceptam?va rog sa imi raspunde-ti fara ironii!multumesc anticipat!
|
Daca tu stii ca exista un singur Dumnezeu atunci nu ar trebui sa iti fie greu sa treci la ortodocsi, mai ales ca, asa cum spui ne tragem dintr-o religie comuna. Si apoi, daca o iubesti, poti face asta.
Pune-te in situatia ei: fiica de preot ortodox. Cat de tare si-ar rani tatal daca ar trece ea la catolicism. Si cred ca e o persoana foarte credincioasa, probabil iar fi greu. Dar o admir pentru faptul ca e toleranta: nu a respins din start ideea de a fi cu tine stiind ca esti catolic.
Cu drag.