View Single Post
Vechi 19.01.2010, 20:11:53
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Pozitia Sfantului Paisie Aghioritul e identica cu pozitia Sfantul Iosif Isihastul si a Sfantului Parinte Cleopa:
calendarul nu e important pentru mantuire,e doar o masura a timpului.
Nimeni nu va fi mantuit numai tinand calendarul indreptat sau neindreptat ci urmand poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos.Si calendarul nu a impiedicat pe nimeni care a urmat poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos de la mantuire,fie ca a tinut calendarul crestin ortodox indreptat sau calendarul crestin ortodox neindreptat.Normal poruncile se urmeaza in Sfanta Biserica si tot acolo se ia parte la Sfintele Taine in ascultare de duhovnic,fie ca mirean fie ca si calugar.

Nu s-a dat niciun Sfant Canon la cele sapte Sfinte Sinoade Ecumenice care sa zica ca echinochtiul (izomeria) pica pe 21 martie pe calendarul iulian.

Sfantul Siluan Athonitul pomenea pe patriarhul ecumenic din vremea sa fiind in Sfantul Munte care tine de Patriarhia Ecumenica.
Referitor la viata Sfantului Tihon eu nu stiu care este adevarul da nu cred integral ce scrie pe siteul traditiaortodoxa de pe care tot citezi fratia ta.
Mai scrie ca Sfantul patriarh Tihon a fost depus din patriarhat dar BO Rusa nu recunoaste depunerea sa si mai aud ca putina vreme inainte de trecerea la Domnul a savarsit Sfanta Liturghie.
Nu stiu din ce Sfanta Biserica facea parte Sfantul Tihon cand a trecut la Domnul dar iar nu iau ca litera de lege ce scrie pe siteul traditiaortodoxa.wordpress.com
http://orthodoxwiki.org/Tikhon_of_Moscow

Sfantul Iosif Isihastul a avut o atitudine de protest initial fata de introducerea calendarului in BO Greaca si mai apoi primind inspiratie de la Dumnezeu si-a schimbat aceasta atitudine.

Daca unii crestini ortodocsi au fost omorati cu moarte muceniceasca de bolsevicii inselati de duhuri rele,nu cred ca se opuneau calendarului ca in Rusia pana acum s-a tinut numai calendarul neindreptat.
Daca in Grecia au fost crestini ortodocsi omorati pentru ca nu vroiau sa tina calendarul indreptat parintele Nicodim Mandita zice ca si in Romania unii au fost de asemenea persecutati si chiar omorati pentru calendarul indreptat.

Unul din ucenicii Sfantului Iosif Isihastul tine calendarul indreptat in BO Greaca din SUA,e vorba de parintele arhimandrit Efrem Filotheitul:
http://orthodoxwiki.org/Ephrem_of_Philotheou
Cand a fost in Sfantul Munte tinea calendarul neindreptat.
Reply With Quote