Citat:
În prealabil postat de anna21
Noesisaa, nu cred ca este relevant ce se intampla in societatea de astazi. Astazi este o apostazie generala. .
|
Cum sa nu fie relevant daca noi traim in ziua de azi, si nu in ziua de ieri, sau acum cateva sute de ani. Societatea de azi este foarte relevanta fiindca noi trebuie sa traim in ea si trebuie sa ne raportam credinta si viata la ea. Nu stiu, de fapt nu cred ca astazi este o apostazie generala, daca ar fi atunci unde sa mai mergem ca sa ne mantuim?
Citat:
Dar daca in istoria tarii nu ar fi fost foarte multi barbati crestini gata sa moara pentru credinta, Romania nu ar fi fost astazi crestin ortodoxa..
|
Eu cred ca soarta noastra este in mainile lui Dumnezeu, nu ale oamenilor.
Citat:
De la parinti nu am aflat nimic despre Dumnezeu, ci mi s-a explicat evolutionismul (cand eram la gradinita) cu mult entuziasm..
|
Dar nu e bine sa generaliza. Multi dintre noi, eu de exemplu, ne-am primit primele notiuni de credinta de acasa, in timpul comunismului.
Citat:
Nu poti sa sustii ca rolurile masculine si feminine de astazi sunt "normalitatea".
|
Dar cand au fost "normale" sau ce inseamna de fapt normalitatea?
Citat:
Lui Dumnezeu ii place ordinea (sau "oranduiala"). Ordinea este f importanta, este la baza universului.
Haosul, agitatia, anarhia, razvratirea.. apartin dusmanului.
|
Lui Dumnezeu ii plac multe lucruri. Nu sunt sigura cat ii place ordinea oamenilor. Am impresia cateodata ca Dumnezeu se amuza copios cand ne vede cat ne straduim noi cu tot felul de reguli care mai de care mai stricte si complicate...
Citat:
Pentru mine este f important sa aflu ce este ordinea! Sa aflu si sa ma supun unei "ordini" firesti a lucrurilor este un act de iubire in viziunea mea.
Problema este ca nu stiu care este acea ordine.
|
Poate fiindca nu exista...Dumnezeu nu ne vrea robotei urmatori ai unor reguli fiindca Dumnezeu nu este programator de calculatoare. Ce usoara ar fi viata daca noi am avea o regula pentru fiecare lucru care se poate intampla in viata noastra.
Citat:
Tacerea, baticul si fusta.. daca fac parte din "oranduiala" unei femei, le accept cu bucurie!
|
Adica accepti de fapt sa te ascunzi si sa fii cat de posibil de inactiva. S-a mai discutat despre asta, nu stiu cat e de constructiv aici. Daca astea iti aduc bucuria si linistea foarte bine, urmeaza-le.