Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 19.01.2010, 20:30:24
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Recapituland, aceste texte le-am luat de pe un blog, mai precis de pe blogul lui Rafael Udriste. Userul DAN a tradus aceste texte din diferite arhive (asa a afirmat).

Acum intrebarea este? Cat % adevar exista in aceste afirmatii?

Despre sinodul rusesc din 1917-1918 (parca) nu prea stiu multe. La fel, nu stiu prea multe nici din viata Sfantului Patriarh Tihon, in afara de anatemele date impotriva comunistilor!

Ce a batut la ochi insa, e rautatea cu care s'a scris despre ROCOR. Parca am recitit declaratia neo-athonitilor, cand au afirmat ca ROCOR-ul Sfantului Mitropolit Filaret, si a Sfantului Ioan Maximovic, a Vladicai Averchie, a lui Serafim Rose a teologului Pomazansky e schismatic si fara Har!

Si afirmatia conform careia rusii albi au influentat pe sarbi mi se pare la fel de puerila. Dar oare au influentat rusii albi si Patriarhia Ierusalimului sau a Alexandriei sau pe Sfantul Serafim Sobolev?
Sa nu uitam ca ROCOR-ul a primit sub omoforul sau si pe calugarii prigoniti de la Valaam din Finlanda (incredibil, pe blog opozitia la schimbarea calendarului si a pascaliei este condamnata si se o invoca argumentul "unitatii poporului"!)

Momentan nu pot comenta aceste informatii, vazand ca trebuie sa le verific!

Orthodoxia, Bogdan, orthodoxherald si ceilalti, as vrea sa stiu si parerea/opiniile voastre! Multumesc!

Last edited by Antoni0; 19.01.2010 at 20:37:47.