View Single Post
Vechi 19.01.2010, 20:48:20
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Oare daca sfantul Nicolae a dat o palma lui Arie,sa il fi si jignit? Sa ii fi zis nebunule sau prostule?Sa il fi judecat sau sa se fi certat cu el?
Si daca sfintii parinti condamna erezia sub orice forma,depasesc ei limitele omeniei?
Condamn invatatura ca e gresita.Poate si pe cei cativa care au nascocito.Dar restul de oameni? Poate fi condamnat un eretic sau un catolic odata ce el asa s-a nascut?El nu a cunoscut altceva,sunt miliarde de oameni in situatia asta.
Eu cred ca atitudinea potrivita pentru orotodoxie este propovaduirea,aratarea adevarului sau,si nu ferirea de ceilalti .
Stau cu vamesul si pacatosul la masa.Asta inseamna ca voi gandi ca ei? Nu.Dar ei ,dezorientati fiind (ca doar de aia zicem ca au invataturi mincinoase) ,ar putea sa caute spre lumina ortodoxiei care noi o vestim.
Propovaduirea unde? Prin CMB? Acolo toti sunt pusi pe acelasi plan! Ortodoxia este egala cu toate celelalte secte compuse din zeci si zeci de erezii. Am mai scris ce vrea CMB: unitatea euharistica. Dar nu prin intoarcerea la Ortodoxie ci prin "diversitate", adica pastrandu-si ereziile (fiecare secta) ne unim! Nu observi nimic anormal, diavolesc, eresiarh?

Propovaduirea prin dialoguri scolastice? Cum zice Sfantul Marcu al Efesului, nu exista concesie in materie de credinta!

Sfintele Canoane, care au fost scrise sub Duhul Sfant zic sa nu intram in bisericile ereticilor, sa nu ne rugam cu ei sau sa avem (doamne fereste) comuniune!

Vezi roadele ecumenismului: acordul de la Balamand! Ortodoxia sora cu romano-catolicismul? Unde s'a mai auzit asta?

Cine vrea vine la Ortodoxie, adica la Adevar! Cine nu, nu! Eu n'am cunoscut Ortodoxia prin propaganda CMB, inainte fiind romano-catolic!
Reply With Quote