Citat:
În prealabil postat de iustin10
Mi-ai dat sa citesc un material despre o colaborare mai stransa intre BOR si Biserica orotodoxa orientala . Nu imi dau seama daca e de bine sau de rau,ca nu stiu cine sunt aia .
Si nici nu imi dau seama in ce masura se schimba ceva la noi,ca mai mult se zicea ca ridicam niste anateme ,si ca invatatura lor nu e deprate de a noastra
Dar chiar de ar fi o mare gresala a BOR ce se face acolo ! Eu nu asta am zis?Condamn ce aduce atingere Bisericii si traditiei noastre,chiar daca vine de la inalti ierarhi!
Dar asta nu ma face deloc in contiuare sa nu sustin dialogul .Si nu atat dialogul cat propovaduirea .A dialoga nu inseamna a te schimba dupa cel ratacit,nici a ii fi pe plac cu orice pret ,ci a ii da si aceluia o oaza din adevarul care crezi asa mult ca il ai.
|
Aia sunt niste eretici care au fost dati anatemei de Sfintii Parinti!
Ce vreau sa faca acum ecumenistii? Sa ridice anatemele, crezand ca au mai multa intelepciune decat acei Sfinti si afirmand ca mai mult datorita contextului istoric s'a facut schisma!
Acest dialog este un dialog in care Ortodoxia este pusa pe acelasi plan cu toate sectele si ereziile. Practic, daca ai citit acel document, e ca'n politica: lasam de la noi, lasati si voi oleaca de la voi, si ne unim! Citeste din nou ce au zis Sfintii: IN MATERIE DE CREDINTA NU SE FAC CONCESII!
Ei ce fac? Exact asta fac! Noi eclesiologii, noi teologii, toate pentru a distruge Ortodoxia!
Sfintii zic ca ecumenismul este erezie si ei ce zic? Ca acest dialog este pentru progres, pace, fraternitate, s.a.m.d. Doar o persoana manipulata, ignoranta sau diavoleasca ar putea afirma asa ceva!