Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Cum sa nu fie relevant daca noi traim in ziua de azi, si nu in ziua de ieri, sau acum cateva sute de ani. Societatea de azi este foarte relevanta fiindca noi trebuie sa traim in ea si trebuie sa ne raportam credinta si viata la ea. Nu stiu, de fapt nu cred ca astazi este o apostazie generala, daca ar fi atunci unde sa mai mergem ca sa ne mantuim?
|
societatea s-a cam lepadat de mult de Dumnezeu.. ar fi prea mult de vorbit despre asta.
Citat:
Dar cand au fost "normale" sau ce inseamna de fapt normalitatea?
|
Exista multe feluri de a defini normalitatea.
Eu cred ca normalul se poate afla doar prin raportare la Dumnezeu.
(Dar stiintele sociale nu adopta acest punct de vedere.. si atunci normalitatea este in general definita statistic. De aceea eu pun sub semnul intrebarii cam tot ce este considerat normal astazi.)
Citat:
Lui Dumnezeu ii plac multe lucruri. Nu sunt sigura cat ii place ordinea oamenilor.
|
Nici nu m-am referit la ordinea oamenilor!
(ordinea de la baza universului n poate fi o ordine a oamenilor, nu?)
Citat:
Poate fiindca nu exista...Dumnezeu nu ne vrea robotei urmatori ai unor reguli fiindca Dumnezeu nu este programator de calculatoare. Ce usoara ar fi viata daca noi am avea o regula pentru fiecare lucru care se poate intampla in viata noastra.
|
Din nou, nu m-am referit la asa ceva.
Citat:
Adica accepti de fapt sa te ascunzi si sa fii cat de posibil de inactiva. S-a mai discutat despre asta, nu stiu cat e de constructiv aici. Daca astea iti aduc bucuria si linistea foarte bine, urmeaza-le.
|
Acestea sunt presupunerile tale. Am vorbit eu de activitate-inactivitate? Nu vorbim despre aceleasi lucruri, clar.
Tu ti-ai construit o imagine in minte, careia i te impotrivesti. Dar eu nu vorbesc aici despre temerile tale inconstiente.