Subiect: Monah sau laic
View Single Post
Vechi 19.01.2010, 22:46:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@AndruscaCIM - pai stii de ce se intampla asta? Pentru ca de cele mai multe ori tinerii se duc mult prea devreme spre manastire si nici nu sunt pregatiti nici pentru lume si nici pentru manastire.
Nu-s pregatiti pentru casatorie si nici nu apuca sa cunoasca dragostea, relatia cu o fata/baiat, nu stiu ce inseamna viata in lume (munca, maternitate/paternitate etc.).
Nu-s pregatiti insa nici pentru manastire si monahism. Cine sa-i orienteze si sa-i invete?
Mai intai parintii si preotul /duhovnicul (care nu prea exista). Parintii, depinde ce si cat stiu si ei la randul lor.
Pe de o parte intrarea in manastire trebuie facut in curatie, dar pe de alta trebuie stiuta si lumea, ce lasi in urma ta. Altfel poti regreta alegerea la un moment dat.
Nefericirea parintilor nu cred ca sta in indecizie (numai) ci pentru ca el chiar nu stie ce sa faca si asta nu din vina lui. Fiindca nu este cine sa-l invete si sfatuiasca.
Iata cum vin aici in forum si intreaba.
Si cred ca noi toti nu mai stim ce mai vrem de la lume si viata, asa cum este ea acum. Deruta este in noi toti: preoti, monahi, casatoriti, necasatoriti etc.
Nimeni nu stie ce este mai bine. Viata este tot mai grea, lumea tot mai complicata si bolnava (ca sa nu folosesc un termen mai dur).
Tu nu vezi? Vrem si credinta 100% (multi dintre noi), si familie si cariera si bani si copii si timp pentru noi si placerile noastre, si singuratate si lume etc.
Si toate in acelasi timp daca se poate si 100%.
Reply With Quote