Citat:
În prealabil postat de iustin10
Ok,incerc sa iau acest citat literal."spre pomenirea Mea" ar putea indica ca,atunci cand vreti sa va amintiti de Domnul si de jertfa Sa,sa frangeti painea sa o imparititi si sa o mancati.
Hopa! Dar de ce sa o mancati? De ce nu doar sa o frangeti? Iata o intrebare .
|
Nu te saturi doar privind pâinea cum se frânge, trebuie s-o și mănânci. Nu e suficient să admiri jertfa Domnului Hristos pe cruce, trebuie să te și
împărtășești de viața Lui curată. Precum pâinea și vinul devin parte a trupului tău prin metabolism, aidoma viața curtată și fără păcat a Domnului trebuie să devină parte a firii tale. Acest
aidoma transformă actul sfânt al împărtășirii într-un simbol, nu în realitate antropofagă.
Din nefericire, această pretinsă "taină" dă speranțe false multor sute de milioane de oameni, care cred că mâncând o bucățică de pâine și luând o gură de vin din potirul popii Îl ingerează pe Hristos Însuși, cu viața veșnică cu tot. Dacă ar fi așa însă, de ce este nevoie de o repetare a acestei
taine? Dacă este atât de eficientă și Îl aduce pe Hristos Însuși în trupul și sufletul nostru, ce se întâmplă de fapt? Cum se face că a doua zi sau după o săptămână și-a pierdut efectul?
Citat:
În prealabil postat de iustin10
In plus,daca luam literal "spre pomenirea Mea",de ce sa nu luam literal si propozitia "painea..este Trupul Meu" . Domnul zice:aceasta paine e Trupul Meu ,literal . Iar in alte parti,tot literal,zice sa mancam Trupul Sau.Ba chiar foloseste aceasta ca excluziune :"Cine nu manaca trupul Meu nu ramane in Mine"
Pina acum mi-ati parut niste oameni drepti,care vorbiti logic si pe argumente.
E corect ca sa interpretezi motamo niste citate,iar altele nu?
|
Păi luați-o literal, la modul propriu daca așa doriți și o să dezvoltați astfel o teologie alandala. Luați la rând toate simbolurile pe care le-a rostit Hristos cu privire la Sine și viața veșnică. Începeți cu acesta:
7.
A zis deci iarăși Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt ușa oilor. 9.Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla. (Ioan 10)
Așadar, conform "
teologiei alandala", aici Hristos nu minte (spune de două ori "adevărat"), ci spune că
El e ușa, deci are -Doamne iartă-mă- clanță, canaturi, etc., și pentru a fi mântuiți, trebuie să trecem
literal prin El. Iacătă încă o "sfîntă taină" prin care
credincioșii alandala sunt mîntuiți!