View Single Post
Vechi 19.01.2010, 23:36:06
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ok,incerc sa iau acest citat literal."spre pomenirea Mea" ar putea indica ca,atunci cand vreti sa va amintiti de Domnul si de jertfa Sa,sa frangeti painea sa o imparititi si sa o mancati.
Hopa! Dar de ce sa o mancati? De ce nu doar sa o frangeti? Iata o intrebare .
Nu te saturi doar privind pâinea cum se frânge, trebuie s-o și mănânci. Nu e suficient să admiri jertfa Domnului Hristos pe cruce, trebuie să te și împărtășești de viața Lui curată. Precum pâinea și vinul devin parte a trupului tău prin metabolism, aidoma viața curtată și fără păcat a Domnului trebuie să devină parte a firii tale. Acest aidoma transformă actul sfânt al împărtășirii într-un simbol, nu în realitate antropofagă.

Din nefericire, această pretinsă "taină" dă speranțe false multor sute de milioane de oameni, care cred că mâncând o bucățică de pâine și luând o gură de vin din potirul popii Îl ingerează pe Hristos Însuși, cu viața veșnică cu tot. Dacă ar fi așa însă, de ce este nevoie de o repetare a acestei taine? Dacă este atât de eficientă și Îl aduce pe Hristos Însuși în trupul și sufletul nostru, ce se întâmplă de fapt? Cum se face că a doua zi sau după o săptămână și-a pierdut efectul?

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
In plus,daca luam literal "spre pomenirea Mea",de ce sa nu luam literal si propozitia "painea..este Trupul Meu" . Domnul zice:aceasta paine e Trupul Meu ,literal . Iar in alte parti,tot literal,zice sa mancam Trupul Sau.Ba chiar foloseste aceasta ca excluziune :"Cine nu manaca trupul Meu nu ramane in Mine"
Pina acum mi-ati parut niste oameni drepti,care vorbiti logic si pe argumente.
E corect ca sa interpretezi motamo niste citate,iar altele nu?
Păi luați-o literal, la modul propriu daca așa doriți și o să dezvoltați astfel o teologie alandala. Luați la rând toate simbolurile pe care le-a rostit Hristos cu privire la Sine și viața veșnică. Începeți cu acesta:

7.A zis deci iarăși Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt ușa oilor. 9.Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla. (Ioan 10)

Așadar, conform "teologiei alandala", aici Hristos nu minte (spune de două ori "adevărat"), ci spune că El e ușa, deci are -Doamne iartă-mă- clanță, canaturi, etc., și pentru a fi mântuiți, trebuie să trecem literal prin El. Iacătă încă o "sfîntă taină" prin care credincioșii alandala sunt mîntuiți!
Reply With Quote