View Single Post
Vechi 20.01.2010, 09:53:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Eu am o nelamurire.
Tot ce se zice aici pare a fi mai degraba valabil pentru rugaciunea citita dintr-o carte acasa,sau chiar la biserica
Caci pentru rugaciunea libera,din sufletul fiecaruia,pare ca lucrurile sunt mai altfel,mai usoare parca.
Cateva diferente:
-Imi e greu sa ma scol la ora cutare sa citesc din carte,dar nu imi e greu la nici o ora sa ma rog lui Dumnezeu sa ma ajute
-Rugaciunea din carte poate sa nu fie sincera sau cu credinta,ca ori ne zboara gandul ,ori nu intelegem ce citim .Dar rugaciunea din inima,e a noastra,mai putin putem zice despre ea ca nu e sincera,caci e a noastra.
Nu sunt impotriva rugaciunilor din carti,imi plac,dar de ce sunt aceste diferente?
Dragă Iustin , acea rugăciune din carte, mai ales din cărțile orânduite de Biserica noastră ORTODOXĂ , sunt tâlcuite în majoritatea lor de Sfinții Părinți ai Bisericii noastre ORTODOXE, deci afirmația sau îndoaiala ta privind nesinceritatea lor, este o copilărie , ca să nu-i spun rătăcire , pentru că în cazul tău sunt convins că nu este astfel. Cred în sinceritatea nelămuririi tale ! Ea rugăciunea scrisă în Cartea ( cărțile ) de Rugăciuni ORTODOXE , sunt lumina inimii , respirația sufletului , lucrarea minții Sfinților Părinți , ale celor ce s-au nevoit și se nevoiesc prin Mănăstiri , Pustii , prin Ostroavele Mărilor, Peșteri , etc . Cel ce se roagă folosind Rugăciunile scrise ale Bisericii nu se va ruga niciodată singur , ci împreună cu Biserica și cu Sfinții ei. Da, Iustin, putem să ne rugăm și cu ale noastre cuvinte oricând, dar BAZA SUNT RUGĂCIUNILE SCRISE , ele nu ne îndepărtează niciodată de Biserica noastră ORTODOXA , ci ne țin strâns legat de ea, de Sfinții ei , de Bunul Dumnezeu !