View Single Post
Vechi 12.03.2007, 18:39:54
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Da, Omulet, Arhim. are dreptate privind de departe din frumoasa Franta dar nu stiu exact, imi scapa explicatia, dar exista ceva ce ei nu pot intelege, o legatura organica intre Ortodoxia romana, saracia noastra, coruptia, traditiile noastre si dorinta fiecaruia de a supravietui, a trai cit de cit decent, si a da inainte. Nu vorbesc de cei foarte bogati ca nu ma intereseaza si ei reprezinta un procent infim oricum.

De afara se vorbeste mult in termeni absoluti, generali, oficial, sa zic asa, in fata unui auditoriu ca sa faci impresie, insa daca il rogi pe arhimandritul respectiv sa stea cu tine jos undeva pe o banca si sa-i povestesti mai pe indelete despre NOI cred ca ar intelege mai bine, Doamne Ajuta!

Oricum, cred ca in cazul coruptiei trebuie inceput de la zero, cladind comunitati mici la inceput(existente dealtfel) care in timp vor creste , tinind aproape, neinstrainindu-ne de aproapele nostru prin competitie si alte patimi prin care cu siguranta ca ne izolam, devenim nesimtitori si uitam, mintim in tot ceasul... Deh, este mult de lucru...
Reply With Quote