Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Si cine spune ca nu facem acest lucru? Nu ar fi frumos sa incepem sa ne laudam... dar nici sa aruncam cu pietre in altii.
Pentru mine aceasta discutie nu e decat inca o ispita, ca sa nu facem ce ne-am propus. Atata doar, ca atunci cand imi propun un lucru bun, il si duc la bun sfarsit, chiar daca prin absurd voi fi nevoita sa fac singura toata Psaltirea.
Te rog sa ma ierti, Daniel; am retinut gresit ca esti preot.
Ar fi indicat sa se mai completeze cu date profilul personal, caci uite, as fi vrut sa vad ce varsta ai si nu scrie nimic. Am mai avut odata discutii interminabile cu un tanar de 20 ani, eu afirmand una, la cei 60 de ani ai mei, si el alta. Pana la urma ne-am lamurit, ca el vorbea ca unul aflat mai la inceputul vietii, iar eu fiind mai spre apusul ei. Credinta insa nu depinde de varsta omului.
|
Am 40 de ani in februarie....
Am sa dau un alt raspuns initiativei voastre....
Orice rugaciune este buna si aduce cu ea o anumita experienta duhovniceasca...Asa ca daca vreti sa mergeti in aceasta initiativa pana la capat ,puteti sa o faceti cu pace...
Eu insa as dori sa atrag atentia ca cea mai mare dorinta a lui Dumnezeu este sa incepem sa_l iubim pe El,si porunca iubirii de Dumnezeu este cea dintai si mai mare porunca...
Apoi sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine(pe aproapele nostru l-a definit astazi un parinte la Trinitas ca fiind cele 100-200 de persoane din jurul nostru cu care relationam)
Deci cea mai mare initiativa a noastra este sa ne curatim pe noi insine...
Ioan Inaintemergatorul spunea doar atat: pocaiti-va...ca s-a apropiat Imparatia cerurilor....
Asta doreste Dumnezeu,intai de toate pocainta ...
Subscriu la orice initiativa obiectiva care ne poate duce la apropierea noastra individuala de Dumnezeu,la dragoste fata de El si smerenie...
In rest,va doresc succes in initiativa voastra de a "salva" Romania,dar doresc sa ne salvam in primul rand fiecare....
Si in rugaciunile noastre sa pomenim,asa ca si la Sfanta Liturghie,si rugaciuni pentru Poporul nostru,conducatorii satelor si oarselor,al tarii,pentru tot clerul ortodox....