Citat:
În prealabil postat de tudormarius
...eu ma gandesc ca daca tatal ei este preot este un om invatat si nu trebuie sa fie extremist, sunt de acord sa facem totul la ortodocsi(nunta, botezul copiiilor si pastele tot pe al lor il vom tine),nu imi doresc de la ea decat sa ma lase sa raman catolic, sunt un bun crestin dar daca voi trece la ortodocsi mi se pare k imi tradez religia si in sinea mea gandesc ca daca trec asa usor la o alta religie, nu inseamna prea mult pentru mine(ceea ce nu este adevarat)...eu unul nu pot sa concep ca Dumnezeu sa se opuna unei iubiri doar pentru ca unul este catolic si celalat ortodox!
|
Pai nu e vorba ca Dumnezeu se opune..ar trebui sa te gandesti ca e ceva putin fortat ca in cadrul unei casnicii, ambii parteneri sa tina cu dintii, fiecare de religia lui, desi afirma ca se iubesc de nu mai pot si nu pot vedea viata fara celalat...dar in acelasi timp unul sarbatoreste ceva candva, altul la alta data, cand apar copiii iar discutii, unul botezat intr-o religie, altul in alta....si practic vor tot aparea divergente inevitabil, pentru ca sunt doua directii...si nu una, asa cum ar fi de dorit in cadrul unui cuplu crestin.
Daca tu bati atat in iubirea asta, de ce nu treci totusi la ortodoxie, daca tii atat de mult la aceasta relatie..pentru ca bun crestin vei si ortodox, si vei evita aceasta tergiversare, ba cu socrul, ba cu fata...ba cu viitorul vostru, al copiilor!!!
Mie nu mi se pare normal si nu m-as fi casatorit cu cineva care ar fi spus ca ma iubeste pana la cer, dar totusi s-ar fi incapatant sa imi complice viata...mai ales stiind ca tatal meu e preot ortodox, si sunt mai multe aspecte de luat in considerare!
Incearca sa analizezi totusi cat de mult o iubesti pe prietena ta, cat de mult tii la armonia din cuplu, si din familia in care posibil vei intra...si poate ca vei alege totusi sa ramai catolic si sa te casatoresti cu o fata catolica, ca sa nu mai creezi probleme degeaba!!!!
Doamne ajuta!