View Single Post
Vechi 20.01.2010, 15:19:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Lasa zeii! Priveste catre Dumnezeu. Cat timp esti in acest corp, esti limitat, dar cat timp privesti catre Dumnezeu, toate limitele dispar. Dumnezeu e Unitate. Lumea e plina de lupte si separari (inca). de ce oare?
Imagineaza-ti o lume in care nimeni nu judeca pe nimeni. Cum ar fi daca toti oamenii, in loc sa priveasca prin prizma judecatilor umane, ar privi direct catre Dumnezeu, care este Unitate si Dragoste, nu separare. Nu-l judeca pe Dumnezeu pt ca lumea e nedreapta. Lumea e nedrepta fiindca nu merge cu Dumnezeu. Toate judecatile absurde sunt ale omului, nu ale lui Dumnezeu si fiecare cu judecata cu care judeca este judecat. De aceea, important este sa ai privirea indreptata catre Dumnezeu, nu catre lume. Privind asa, altfel vezi totul. Atunci vei merge in lumina, nu in intuneric. Daca toti ar renunta la mastile prefabricate si ar privi catre Dumnezeu, altfel ar fi lumea. Cand ai iesit din mama ta, nu aveai in tine nicio judecata, nu faceai nicio diferenta. Erai complet, nu stiai nici macar ca esti barbat… dar erai fericit. Erai inca in unitate si acolo trebuie sa ne intorcem, pentru a-l vedea pe Dumnezeu, dincolo de diferente, judecati stupide si masti inutile. De aceea imparatia cerurilor este pt aceia care sunt asemeni unor copii.
La nivel de suflet esti si barbat si femeie impreuna si totusi esti dincolo de aceste diferente, esti Unitate , si acolo, asa, il poti simti pe Dumnezeu. Cand esti impreuna cu perechea ta, de exemplu, si faceti dragoste, simti ca nu mai sunteti doua persoane diferite, ci o singura fiinta, o Unitate, pentru ca atunci uiti de limite umane si judecati, si il vezi pe Dumnezeu. Cand il vezi pe copilul tau, nou nascut pentru intaia oara, pe cine crezi ca vezi?
Nu stiu daca am exprimat cum trebuie ceea ce vroiam sa spun, sper ca m-am facut inteleasa… As vrea sa spun multe, dar Dumnezeu trebuie simtit si prezenta Sa trebuie traita.

Asta este credinta mea... :)
E o credinta foarte frumoasa, care poate fi luata drept ideal sau scop in viata, dar din pacate nu se potriveste cu realitatea. Indiferent daca noi vom privi sau nu spre Dzeu, tot trebuie sa mincam iar peste 4 miliarde de ani Soarele tot va inghiti Pamintul. Dar asta nu inseamna ca, intr-o anumita masura, nu putem sa facem asa cum spui.