Citat:
În prealabil postat de daliapantelimon
De acord!
Nu exista jumatatile de masura decat in situatii limita,impuse de varsta sau de o situatie medicala mai precara.Daca vrei casatorie alba, atucni de ce te mai casatoresti?
Am auzit cazuri de cupluri care dupa ce au facut copii, au decis sa traisca precum fratii. Totodata,daca au vazut ca unul dintre ei este sterp, au luat decizia de a trai in curatie.Sunt situati si situatii,dar fara temei si fara indrumarea duhovnicului...e greu!
Maica Siluana Vlad spune celor pe care ii aude cu casatoria alba: [/color]
|
Asa este,in anumite situatii se poate accepta si jumatati de masura.
Nu stiu daca sunt in masura sa comentez acest subiect deoarece am doar 17 ani,dar cred ca in cazul in care unul dintre cei 2 soti,are vro boala si nu poate face dragoste trupeasca,cred ca trebuie sa fie prea mare dragostea dintre ei ca sa mai ramana impreuna,am auzit cazuri in care,femeia nu putea avea copii si sotul a divortat sau gazuri in care barbatul nu putea face copii si femeia a fugit cu altul,deci nu tuturor le este cu putinta acest lucru si chiar in cazuri disperate,de boli sau mai stiu eu ce,fara ajutorul lui Dumnezeu este imposibil.
Cea mai usoara cale cred ca ar fi sa isi doreasca atat femia cat si barbatul sa faca o casatorie alba,dar doar pentru intrajutorare. Cu alte cuvinte sa fie ca niste fretii,cu respectul cuvenit unul fata de altul si cu dragoste ca de frate. Si cred ca asta ar fi familie fericita. Ma-s gandi si eu la asa ceva dar ce fata oare ar fi de acord cu mine ???