Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu te saturi doar privind pâinea cum se frânge, trebuie s-o și mănânci. Nu e suficient să admiri jertfa Domnului Hristos pe cruce, trebuie să te și împărtășești de viața Lui curată. Precum pâinea și vinul devin parte a trupului tău prin metabolism, aidoma viața curtată și fără păcat a Domnului trebuie să devină parte a firii tale. Acest aidoma transformă actul sfânt al împărtășirii într-un simbol, nu în realitate antropofagă.
|
Domnul a facut 4 lucruri prin gestul frangerii painii
1) A frant painea
2)A binecucantat
3) A zis:Acesta e Trupul Meu
4) A dat ucenicilor sa manance din paine
Din aceste 4 lucruri 3 le respectati intocmai azi,'literal'
1) Frangeti painea reala
2) Binecuvantati pe Domnul care a facut aceasta
3) O mancati cu gura,cu dintii,si nu in inchipuire
Deci aceste 3 lucruri le faceti intocmai ca atunci.
Doar al 4 lea nu il considerati intocmai cum a fost atunci.
Caci Domnul cand a dat acea bucata de paine,inaintea mortii si patimii Sale,El a zis :"E Trupul Meu".Ce au mancat ucenicii in aceea seara ,era Trupul Sau.
De cum Iuda a mancat o bucatica de paine,si a intrat satana in el,se vede ce putere are aceasta paine.Daca satana putea fi intr-o bucata de paine,Domnul nu putea fi??
Prin natura Sa umana,in aceea noapte,Iisus era in fata lor,om intreg,de carne.Dar prin natura Sa divina,Domnul era in aceea paine franta,pentru ca era franta,ca si sufletul Sau.
Asa cum moartea ce urma era reala,asa si mancarea Trupului Sau era reala.
Pentru repetarea tainei,tia raspuns Ioana .In plus aceasta taina aduce Harul intre noi,e chiar singura metoda de a avea harul.De aceea se repeta,caci avem mereu nevoie de har.Pentru har,e nevoie de cel ce vrea-anume omul care crede-dar e nevoie si de Dumnezeu .Ori asa a ales Dumnezeu sa dea harul,nu in mod automat celor ce cred,ci prin jertfa.