În prealabil postat de ancah
Draga Gabriel, te credeam ortodox, dar conform punctului tau de vedere exprimat mai sus, este eminamente protestant. Pe mine personal nu ma deranjeaza acest lucru si apoi ai si tu voie la o parere. Din pacate pentru tine, din punct de vedere ortodox esti departe de adevar si doar stii, ca s-a mai spus: doua adevaruri nici un adevar. In lume exista o singura biserica: a lui Hristos, celelalte fiine moschee, pagode, etc
Daca tu crezí ca e ceva la intamplare, chiar si in imbracamintea preotilor, poti crede ce vrei, dar nu fii sigur ca e si corect.
Iar daca tu crezi ca acest topic este pentru a ne spune parerea negativa despre preoti, atunci te rog sa te mai gandesti. Nu cred ca acesta e scopul. Ne-am cam lasat antrenati de discutiile negative, dar de acum cred ca esti in asentimentul meu ca e destul. Cei, care considera ca pot ingenunchia in fata oricui pentru a-si spune pacatele, si din acest motiv nu au respect pentru preoti, sa mearga la bisericile lor si sa-si spuna acolo parerea despre preoti, nu aici pe acest site ortodox. Este o lipsa de respect reciproc, caci nu lovesc doar in preotii ortodocsi ci si in credinciosii ortodocsi. Au fost suficiente glasuri care au subliniat acest lucru. Nu stiu de ce trebuie sa acceptam aici emanatiile oamenilor inclinati spre barfa: vad doar paiul din ochiul altuia...
Sa ii privim pe preoti, ca pe cei care ne ajuta la mantuirea noastra, ca pe cei care ridica rugaciuni pentu noi, ca pe cei care ne spovedesc si ne impartasesc, ca pe cei pe care Insusi Iisus Hristos i-a investit in functiile lor incepand de la apostoli.
Si cand mai aveti dorinta de a critica un preot, va rog sa fiti sinceri cu voi si sa va intrebati cui faceti prin aceasta un serviciu.
Iar cei care apartin altor culte si nu au preoti ci invatatori, sa-si aminteasca faptul ca avem acelasi Domn: pe Iisus Hristos si ca nu e cazul ca crestinii sa se razboiasca intre ei.
|