Citat:
În prealabil postat de podolski_2
Poala popii = asa numesti tu Sfanta Taina a spovedaniei?
Banuiesc ca nu e un cuvant jignitor.
Si ai sters pe jos cu o Sfanta Taina , pt a duce in slavi legatura cu natura prezenta in wicca, ca si copacul, simbol al celor 5 elemente dupa wiccana Ann-Marie Gallagher , si alte elemente care inlocuiesc pe Dumnezeu Tatal ,(Sfanta Treime) cu natura mama.
Wicca are influente pagane, influente budiste, care zic sa nu faci rau naturii si animalelor, lucru moral. Dar Dumnezeu nu asteapta slava de la draci, adica un adevar amestecat cu paganism. Dracul drac ramane, caci si daca vb adevar, il amesteca cu o minciuna, ca sa poata fi mestecata de necunoscatori.
|
Sustin in totalitate postarea ta si cele care au urmat.
Si pe mine m-a intristat enorm exprimarea lui Andrei.
Consider ca cu toata iubirea lui declarata si paradeclarata, prin postarile lipsite de evlavie fata de Sf. Taine imi jigneste convingeri religioase profunde.
Una este sa spuna ca eu sunt intr-un fel sau altul, cu totul altceva este sa exprime dispret fata de ceea ce eu valorizez.
Pe acest forum pana si ateii sunt mult mai respectuosi fata de credinta ortodoxa decat Andrei Cozia!
Revenind la mesajul filmului.. da, este idolatrizarea naturii. Ca fapt divers, pana si Vaticanul a lansat un avertisment in acest sens (impotriva filmului). Poate fi gasit pe net.
Vrajitoria este f raspandita astazi. Doar in UK si USA se estimeaza ca sunt cam un milion membrii wicca, dar exista multe alte culte similare.
Cei din wicca (panteisti, de aceea ma refer in mod particular la ei) nu spun in mod deschis ca sunt vrajitori, ci pe pagina lor de bun venit citim:
Discover how our ancestors
connected with the Divine through lives that were closely bound to nature and the earth.
In fine, nu mai insist.. cine chiar vrea sa stie adevarul, il afla pana la urma.
Dar pentru aceasta trebuie sa jertfesti ceva.. propria mandrie.