View Single Post
Vechi 21.01.2010, 08:19:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Faimoasele cuvinte ale lui Iisus, care afirma că nu putem avea viață veșnică decât mâncând trupul Lui și bând sângele Lui (Ioan 6:53) nu au fost rostite la Sfânta Cină, ci cu doi ani mai înainte, când aceste cuvinte au scandalizat pe unii dintre adepții Lui, care L-au și părăsit atunci (Ioan 6:60.66). Iisus avea obiceiul să vorbească mereu "în pilde". Rareori vorbea simplu și direct. Dar de obicei explica lucrurile neînțelese celor care aveau nevoie și răbdare. În Ioan 6:63, Iisus le-a explicat ascultătorilor că El nu voia să se înțeleagă aceste lucruri în sens fizic, afirmând că trebuie înțelese spiritual, adică figurat și cu aplicație spirituală:
Afirmație: Ioan 6:56-57: „Cine mănîncă trupul Meu, și bea sîngele Meu, rămîne în Mine, și Eu rămîn în el. După cum Tatăl, care este viu, M'a trimes pe Mine, și Eu trăiesc prin Tatăl, tot așa, cine Mă mănîncă pe Mine, va trăi și el prin Mine.”
Explicație: Ioan 6:63 „Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic; cuvintele, pe cari vi le-am spus Eu, sînt duh și viață.
Prin urmare, Iisus a învățat că noi trebuie să trăim în strânsă legătură cu El, așa cum El, ca om, trăia în strânsă legătură cu Dumnezeu. Această legătură este spirituală. După cum fizic trăim prin mâncare și băutură, tot așa în sens spiritual trăim prin Cuvântul și prin Duhul lui Dumnezeu (vezi replica lui Iisus dată diavolului: "omul nu trăiește numai cu pâine..., ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu" Mat. 4:4). Că acesta este sensul exprimării lui Iisus, reiese și din comparația făcută cu relația dintre Iisus și Tatăl. Iisus nu avea o euharistie personală secretă, mâncând o mană/pâine care să fie trupul mistic al Tatălui, ca să trăiască; ci El trăia prin credința și ascultarea Cuvântului și prin împărtășirea Spiritului Tatălui.
Reply With Quote