View Single Post
Vechi 21.01.2010, 09:52:07
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul

Ceea ce vad eu gresit in aceste actiuni ecumenice este exprimarea!
Corect era sa se spuna, actiuni comune nu rugaciune comuna.

Imagineaza-ti rugaciunea ca pe o flacara ce se ridica la cer. Flacara este Duhul Sfant. Daca El nu exista...NU exista Rugaciune. Exista doar cuvinte...atat!
Jenica, eu cred ca nu este asa de grav daca ne asumam riscul asta, de as pune cuvinte si nu rugaciune, din cand in cand. Oricum nu avem de unde sa stim, dar paractic, orice gand indreptat spre Dumnezeu este o rugaciune. Daca Dumnezeu o primeste sau nu, asta este alta problema, dar nu vad de ce nu ar primi-o.

Si apoi, cum spunea si Fani: cu ce este mai aproape de Dumnezeu un ortodox care prin nestiinta sau informare defectuasa este pe marginea ereziei, sau practic chiar este eretic, decat, sa spunem, un catolic bine informat? Stiu oameni de acuma batrani care, desi botezati ortodox, tot ce stiu despre credinta este Tatal Nostru invatat in copilarie si in rest se bazeaza pe o intelegere superstitioasa a lui Dumnezeu. Nici gand vreo intelegere pe cat de sumara a dogmei Sf Treimi, nici gand o intelegere a diferentei intre felurile de inchinare la sfinti, Maica Domnului si Dumnezeu, sau altele la fel.
Reply With Quote