View Single Post
Vechi 21.01.2010, 14:52:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Primul raspuns ti-l da chiar Dumnezeu in Facerea 2:
18. Si a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor potrivit pentru el".
Ihm...bun, dar a facut barbat si femeie din start...iar dupa cadere cei doi au format un cuplu in adevaratul sens al cuvantului, au inmultit pamantul si l-au stapanit.

Acum ....totusi din cate pot eu gandi, monahismul este doar una dintre cele doua cai spre mantuire, una din cele doua lasate de Dumnezeu pe pamant, dar nu singura!

Femeia se mantuieste si prin nasterea de prunci, deci este clar o alta cale...altfel se spunea sau se indemnau crestinii sa intre in monahism, dar nu exista un asemenea indemn totusi.

Exista in unele femei dorinta de a aduce copii pe lume, si aceste femei nu cred ca se poate spune ca sunt pacatoase, sau ca gresesc ( pentru ca asta se deduce ca ar fi mesajul ascuns al celor care afirma ca monahismul este singura cale spre mantuire!!!)...pentru ca nu e corect, si nici in manastire nu au de ce sa retraga...si nu exista nici o ierarhizare practic intre cele doua cai, pentru ca ambele sunt sfintite si binecuvantate de Dumnezeu.

Parerea mea....
Reply With Quote