View Single Post
Vechi 21.01.2010, 16:35:43
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Cum numesti banii care ti se cer pentru inmormantare/botez/cununie, avand in vedere ca:
1. e vorba de oameni care merg la biserica respectiva, si in cazul inmormantarii, platesc taxa anuala de mormant
2. nu se taie chitanta
3. preotul e platit din bani publici, deci la cum vad eu treaba, toate ceremoniile de mai sus fac parte din meseria lui.
Parohiile au mult mai multe nevoi decat am crede, taxele respective sunt hotarate de comun acord cu consiliul parohial, nu poate cere preotul dupa capul lui, daca o face si daca nu taie chitanta poate fi reclamat, eu de fiecare data am primit chitanta, si pt inmormantarea bunicii si pentru nunta surorii mele si pt taxa anuala de cult
preotul primeste de la stat o suma relativ mica, restul salariului trebuie sa si-l completeze din fondul bisericii, inmormantari, boteze, nunti etc, preotul e om are casa , familie, tre sa plateasca facturi sa-si cumpere de mancare, haine, etc

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote