Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Citam:
...poi și sf. arhiDiacon Ștefan a fost înger iar Ioan Botezătorul Arhanghel... poate și sf. Pavel așa că mai documentează-te și pune-te la punct...
Unde sa ne documentam, daca nu in Biblie? Iata ce zice Biblia despre Sfantul Arhidiacon Stefan, la Faptele Ap, 6,15:
Si atintindu-si ochii asupra lui, toti cei ce sedeau in sinedriu au vazut fata lui ca o fata de inger.
Deci daca numai fatza lui parea ca o fatza de inger, inseamna ca restul corpului parea ca de om. Iar daca fatza doar parea, inseamna ca nu era in realitate. Deci Stefan a fost om pe de-a-ntregul.
Despre Ioan Botezatorul, Bioblia spune ca n-a fost pe pamant om nascut din femeie care sa fi fost mai mare decat el (in sensul de mai important) Deci si Ioan Botezatorul a fost tot om.
In orice caz, premisa ta era gresita, voind sa demonstrezi ca daca anumiti oameni au fost ingeri, si reciproca este obligatoriu adevarata: ca anumiti ingeri au fost oameni (e vorba de cei 7 ingeri din Apocalipsa, denumiti trambite apocaliptice)
|
eu nu vreau să demonstrez că cei 7 îngeri au fost oameni, ci asta pare că spune la Scriptura, la Biblie și Apocalipsa și la tot Cuvântul lui Dumnezeu, Carele o plinește, toate la vremea proorocită... când îi sosește sorocul... fiecăruia...
ci tu necrezând in Cuvânt afirmi că îngerașii prevestiți nu pot fi oameni, deci tu ai susținut că sigur nu pot fi oameni iar eu ți-am adus argumente ca iata ca există oameni care deși au fost oameni totuși au fost defapt îngeri ca sf arhidiacon Ștefan sau arhangheli cum e cazul lui Enoh sau al lui Ioan Botezătorul... sau sf Pavel parcă...
deci premisa demonstrativă e a ta și vine din păcate pentru tine din dorința de a fi pe placul celor ce ți-au ținut lecțiuni de învățămînt politic despre cum se poate transforma, prin grija unora, Domnul în tîlhar sau mai nou în eretic sectant ce atenteaza la Una Biserică Sobornicească și Apostolească... a noastră... poi nu era defapt a Lui Dumnezeu? a lui Hristos? a sfinților? din loc în loc... e a lor mai nou? și cine anume sunt ei? cine sunt infailibilii? ia arată-mi-i și mie să vedem care a fost interesul lor pentru care te-au instruit atât de bine ca să le propagi cu atâta patimă ”zvonurile”... aruncând mereu pisikaa neagră și moartă în curte la pucioși... zicând că ei au omorît pisikaa...
poi draga mea, nu e un mort acolo... nu e vorba de un mort... Domnul e Unul Viu... ”este Unul aici mai mare ca templul și ca altarul„...
deci chiar dacă Altarul și Templul sfințesc jertfele cu bun miros înaintea Domnului totuși există Unul Viu aici mai mare ca Templu și mai mare ca Altarul... la sfințenie mă refer, nu la teroare sau viclenii păcătos târâtoare... (nici într-un caz nu mă refer la mine păcătosul în egoismul acela exclusivist, chiar dacă ar fi fascinant și plăcut... o plăcere efemeră ispititoare ca o cafea albă băută pentru un privilegiu ascuns printre memorii celebre de natura unor fapte bune pe care nu le-am făcut niciodată, învățînd foarte bine sa vorbesc despre un mare trecut inexistent și un viitor... așa cum se cânta: noi în anul douămii, când nu vom mai fi copii, vom face ce-am văzut cândva, toate visele-n-drăznețe, în fapte le vom preschimba... )
”bobul lui se preschimbă în tăciune iar el se crede grâu nedreptățit” (Trâmbița nr 3)
că atât a reușit săracul să adune și să curețe de neghină dintr-o mână de grăunțe date în lucru în inima lui... un bob... și până și acela... și până și cu acela...