View Single Post
Vechi 21.01.2010, 17:27:46
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Vroiam sa mai spun si ca acesti doi autori pe care i-am citat mai sus sunt foarte iubitit de multi ortodocsi, de ex. din Rusia (unde scrierile lor se gasesc traduse si pe internet), tocmai pentru ca gandirea lor are foarte putine hibe neortodoxe. Exista si autori ortodocsi care au hibe.
Ai puterea sa simti si sa ocolesti aceste "foarte putine" hibe ?
De ce m'as chinui sa discern ceva din scrierile lor, cand am carti si scrieri 100% curate despre orice am nevoie ?!

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Totusi, si Sf. Ioan Gura de Aur are in stilul lui ceva desuet, care poate fi gresit inteles. Are tot felul de idei cqare sunt influentate si de epoca in care a trait. Deci trebuie citit si el cum grano salis. Daca il luam ad miteram, riscam sa ajungem la aberatii (ca de ex. ca barbatul ar trebui sa-si trateze sotia ca pe un copil nestiutor).
Nu vorbi astfel despre Sfantul Ioan Gura de Aur !
Se numara pe degete cei care au vorbit asemenea lui, de cand lumea. Si sunt atat de actuale si de rodnice cuvintele lui.

Si, crede'ma, orice sotie normala ar avea inima plina de bucurie de'ar fi tratata precum spune Sfantul Ioan in scrierile despre Casatorie.
Doar una mandra si cu duh feminist ar suferi de a fi crezuta copila de sotul ei sau altceva de acest gen.

Da, ai dreptate, unii pot intelege gresit chiar si scrierile Sfintilor Parinti.
Acelora le este mai bine sa nu iasa de sub ascultarea duhovnicului, spre binele lor si al celor de langa ei.

Reply With Quote