Asa-i omul. I place sa-si aminteasca doar lucrurile placute si sa uite f. repede pe cel care nu-l avantajaza. Daca nu ar fi asa pacatul in lume ar fi mult mai putin raspindit. Filmul lui Zeffireli este o romanta a lui Gibson o drama. Personajul este acelasi...tema principala o alta. Intre ele sint citiva ani buni. Oamenii s-au "pregatit" sau au fost pregatiti sa vada duritati.Nu deranjaza pe nimeni filme in care se rostogolesc capete se zmulg picioare sau miini.Asa-i in razboi, asa-i la samurai, asa-i in horror , asa-i in Sf. Deranjaza insa cind este vorba de Iisus. Si cred eu ca deranjaza pentru ca ne simtim de partea celor care loveau. Nu dorim sa fim acolo, ne dam mari crestini, iubitori de Dumnezeu si de aproapele...dar de fapt constinta ne spune din interior : "Tu dai cu ciocanul! Tu strigi : RASTIGNITI_L" Asta nu ne place. Si stim ca constinta nu minte.
Faceti un exercitiu si inchipuiti-va scena rastignirii. Intre cine va aflati? Linga Iisus aparindu-l cu trupul vostru sau intre privitori, executori? Raspunsul ingrozeste!
Si sint convins ca am dreptate pentru ca lumea nu ar fi altfel cum este.
Nu poti spune ca l-ai fi aparat pe Iisus cu pretul vietii pina te culci satul si altul nu!
(ca sa dau un exemplu doar , dar sint mii de exemple....)
|