Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Ana, asa doar iti imaginezi tu si multi altii. Doar in lumea reala unde exista consecinte IMEDIATE pentru ceea ce scoti pe gura devine o caracterizare trimisa de Hristos.
Zici ca persoana ta poate fi caracterizata ca fiind sau nu crestina DOAR de Hristos?
La ce te referi, poate nu inteleg eu?
Tu vorbnesti de PERSOANA HRISTOS, care ar aparea din neant ca un fel de BatMan sa-ti spuna acest lucru?
Sunt chiar curios daca tu chiar ti-ai format o lume a ta unde TII mortis sa fi caracterizata DOAR de Hristos,...:))) frumos paravan protectiv contra tuturor "looserilor" din jur care nu stiu ce vorbesc , nu?
Oare ce te faci daca in timpul vietii tale, Hristos nu va aparea, si vei realiza poate la sfirsit ca de fapt erai in derapaj serios, iar Hristos iti facea semne disperate sa-ti revii, semne prin sot, prin rude, prin incidente, prin natura, prin materialism si tu le ignorai tinind coada pe sus?
|
Cred ca ne amplasam la nivele ff diferite de intelegere.
Tu ai o perspectiva pragmatica.. chiar utilitarista :)).
Eu spun ca un om nu poate face nimic, dar nimic sa se mantuiasca. De mantuit ne mantuieste doar Hristos. Noi trebuie doar sa vrem, sa renuntam la ceea ce este intre noi si Hristos, adica la patimile noastre (vorbesc ca protestantii, scuze, mai lipseste doar o schema color.. dar poate astfel ma voi face inteleasa).
Vrei mantuire? Pai ar trebui sa renunti la tot, dar la tot ce este "al tau". Jertfa ceruta de Dumnezeu este duhul umilit. Inima infranta si smerita.
Ce conteaza ce-ti spun vecinii, prietenii..etc. Noi ascultam de duhovnic si de sfintii parinti.
Crezi ca amabilitatea mantuieste? Nu. Milostenia? Nu. Postul? Nu.
Toate acestea trebuie facute din dragoste pentru Dumnezeu, dar nu putem sa ne bazam pe asta.. Pentru ca nu "vrednicia" noastra ne mantuieste!
Revenind la "frumos paravan protectiv contra tuturor "looserilor" din jur care nu stiu ce vorbesc , nu?". Eu nu folosesc adjectivul looser la adresa nimanui si ma deranjeaza organic sa-l aud din gura altora!
Ce spui tu te reflecta pe tine, Andrei!
Si da, cat timp sunt lipsita de Duh Sfant, promis de Iisus Hristos, crestinilor.. cat timp eu nu am acest lucru, sunt de acord, sunt in "derapaj". Dar nu cred ca trebuie sa intreb vecinii sau prietenii.. ci tot pe Hristos Il intreb ce sa fac.