View Single Post
Vechi 22.01.2010, 03:53:23
Miha-anca
Guest

Implicit

[quote=eduardd;203235]Pentru a avea o discutie cu adevarat constructiva este foarte important sa stim pozitia noastra (personala) raportata la tema.
Pentru ca asa cum spuneam pe un alt topic doar unii au ajuns la "masterul duhovnicesc"... Stiind acestea se cuvine sa ne exprimam clar pentru a da ocazia si celor mai mici (ca mine) sa priceapa pozitia fiecaruia.

Diferenta de opinie (dupa parerea mea) pleaca tocmai de la acest "mic cuvant".
Rugaciunea NU exista fara Comuniune. Asta e pozitia mea.
Pozitia ta insa este:
Eu prin comuniune intelegeam impartasanie comuna aici.

De aici am senzatia ca plecam pe cai diferite.[quote]
Pe mine recunosc ca m-ati bagat in ceata cu discutia despre comuniune, deoarece stiu ca orice catolic este in comuniune cu Papa, intelegand prin asta (eu personal), ca enoriasii catolici trebuie sa creada in ce crede Papa. Pentru mine asta inseamna comuniune. Sau poata ca cuvantul comuniune inseamna mai multe lucruri... Am dat cautare si iata ce am gasit:
"Episcopii din diferite Biserici locale, care, împreună cu Papa, sunt custozii adevărului și iubirii în unitate", se spune intr-un articol.
Intr-alt articol se vorbeste despre Biserica Anglicana, "care doreste sa intre in deplina comuniune cu Biserica Catolica." Iata un motiv de bucurie pentru ecumenisti. Cu aceasta ocazie catolicii vor fi de doua ori "castigatori", caci de acum vor avea si preotia femeilor, pe care o castiga prin deplina comuniune cu Biserica Anglicana.
Reply With Quote