Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Ea ce ti-a zis de spui ca este raspunsul corect,.. adica tu stii raspunsul?
Eu stiu doar ca NU ne nastem cu un suflet, poate doar cu o matrice in care trebuie sa se formeze unul.
Sufletul trebuie crescut si este ca o substanta initial inexistenta in FIINTA noastra(care-i mai mult decit corpul fizic) si care trebuie adunata ca nectarul si transformat in MIERE!
|
In invataturi ale Sfantului Ioan Gura de aur, dar nu numai, aflam ca SI INGERII AU TRUPURI. Ca urmare, si ingerii au materie, nu sunt duhuri!!! De aceea, nici sufletul nu este duh, ci este si materie. Despre Sfintii Ingeri, Sfintii Parinti spun ca sunt firi cu trupurile foarte usoare si foarte subtiri. Despre suflet... a citit foarte, cineva ceva?
Multi spun: "important este sa fii curat cu sufletul" dar.. daca ii intrebi ce este sufletul, ei cred ca ii pui intr-un labirint.
Andrei, iarta-ma, chiar este un raspuns, sincer, nu il stiu exact, dar aproape de acel raspuns mi-a raspuns o fata. Nu spun ce mi-a zis, pentru ca vreau sa vad daca si teologii de aici de pe forum au acele capacitati ale smeritei cugetari. Si apoi... sa stiu daca mai are rost sa vorbesc despre SA NU STAM CU MAINILE IN SAN SI SA FACEM CEVA... SA LUPTAM PENTRU APARAREA SI PROMOVAREA ORTODOXIEI... SA NE PROMOVAM VALORILE NOASTRE DREPTSLAVITOARE... etc. pentru ca de nu gasesc pe cineva care sa imi spuna unde este sufletul si ce este el in materie, in acest univers, ce folos sa vorbim despre cele mai inalte...