View Single Post
Vechi 22.01.2010, 09:26:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ma uimesti cu logica ta de fier...beton.
De fapt Sf. Apostol Pavel afirma tocmai contrariul, caci in mod normal unei femei ii este rusine sa se rada. Dar timpurile si obiceiurile s-au schimbat pe masura ce pacatele sunt percepute ca virtuti, de catre unii. In consecinta sunt femei care se rad, dar tot rusine e, ca isi dau seama sau nu.
Ca tunderea parului la femei ar putea constitui un pacat, nu ne mai trece de mult prin minte, fiind o inventie a secolului 20.
Cum spunea si Jung: "In secolul 20 raul si-a castigat drept la existenta. Urmeaza sa aflam cum sa convietuim cu el, ca sa nu ne aduca cel mai mare rau."
Unora nu le place logica.
Am observat ca si tu, si Anna, si altii atunci cand se aduce un argument logic ori va suparati, ori va amuza, ori ziceti ca respectiva persoana o intoarce cum vrea, mereu.
Asta ar trebui de fapt sa imi fie invatatura de minte ca nu prin logica poti misca inimile oamenilor. Sunt eu probabil prea axata pe ratiune!

Ei, aici recunosc ca a fost si o ironie. Am inteles eu ce vrea sa spuna sf. Pavel.

Bine, atunci noi care purtam parul scurt suntem nerusinate.
Insa totusi in mod logic si barbatii care poarta parul lung. Puteti zice toti ce vreti. Ori toti, ori nici unul nu sunt nerusinati.

Ca ceea ce spui este valabil pentru alte lucruri, sunt de acord. Insa nu pentru exterioritati din astea care tin doar de cultura.
Au existat epoci in care era foarte decent ca femeia sa aiba rochii cu sanii dezgoliti (in antichitatea greaca); ca barbatul sa umble cu 'fusta' (in orient); ca femeia sa umble cu 'pantaloni' (salvari, tot in orient).
ce conteaza este decenta, care se stabileste si in functie de obiceiurile locului.