Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 22.01.2010, 09:56:03
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Daca discutia e inutila, atunci de ce ma tot bati la cap cu intrebari care o provoaca?

1. Ma intreb daca tu chiar citesti ce scriu!? Ti-am spus ca nu pun la indoiala geometria si trigonometria. Calculul pe care l-am facut, luind de buna distanta Pamint – Luna, a fost pentru a-ti demonstra ca o asemenea valoare implica o realitate aberanta. Acuma, daca tu crezi ca-i posibil ca toti oamenii de pe Pamint care vad Luna la un moment dat sa o vada deasupra capului (sau, ca sa fiu precis, sa vada Luna si orice reper fix de pe Pamint sub un unghi de ~90 de grade), sau ca-i ca pe parcursul intregii noptii Luna sa se miste cu mai putin de un grad pe bolta, atunci eu nu te contrazic, dar cu siguranta traim in lumi diferite!

Bineinteles ca nu-i nevoie ca reperele sa fie la capetele Pamintului, le-am ales doar, asa, ca sa-ti arat ca variatia unghiului Luna – reper A – reper B este mai mica de 1 grad (!) cind Luna se misca de la A la B (sau, ma rog, ca sa fiu sigur ca pricepi, Pamintul se roteste pina cind punctul A ajunge in B).

Sau, cine stie, poate ai dreptate si a venit doar vremea sa curbam spatiul ca sa iasa la socoteala parsecii masoneriei.

2. Deci, dupa cum lasi sa se inteleaga distantele intre orase sint calculate pe harti care sint proiectii ale Pamintului sferic, iar aceste distante sint confirmate zilnic de piloti si calatori care zboara de-a lungul si de-a latul Pamintului. Inainte de a-ti raspunde as vrea sa ma lamuresti daca avioanele zboara in linie dreapta sau urmeaza oarecum suprafata rotunda a Pamintului.
Omule, 2 oameni la 12,000 de km distanta nu vad luna deasupra capului, pentru ca si capetele lor sunt in directii diferite, datorita curburii Pamantului. Insa 2 oameni la 1km distanta se pot vedea unul pe altul, si pot sa traga o linie perfect dreapta intre ei. Exista dispozitive laser folosite pentru asa ceva.

In afara de asta, distanta pana la Luna se poate masura si cu laserul, se trage un fascicul si se numara secundele pana se intoarce (2 secunde si ceva). Asa a fost masurata cu precizie in secolul 20.

Avionul intre orase zboara dupa curbura Pamantului. Pe harta plana daca tragi o linie dreapta de la Amsterdam la Seattle, vezi ca trece prin cu totul alte locuri decat pe unde zboara avionul (peste Groenlanda).

Bogdan.