View Single Post
Vechi 22.01.2010, 10:26:51
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marioad24 Vezi mesajul
Nu sunt de acord cu ce spui. Dovedesti ca ignori (voit sau nu) harul Sfantului Duh ce se pogoara asupra oamenilor si ii inspira. Dovedesti ca bagatelizezi lucrarea permaneta a lui Dumnezeu in lume in diferite moduri. "Orice carte, fie ea cat de ortodoxa, contine limitari..." zici tu. Cum adica, oricat ar fi ea de ortodoxa? Parca ai vrea sa spui: ce conteaza ca a fost scrisa de oameni sub insuflarea Duhului Sfant, ea tot de mana de om e scrisa! deci, nu poate fi credibila. Esti jalnica... Ca sa nu mai vorbesc de Vechiul Testament, scris si el de "oameni"; dar cine conducea gandul celui ce scria? Omul era sub puterea Duhului Sfant, Cel ce in fapt scria, cu mana omului, toate cate Dumnezeu voia sa fie aduse la cunostinta. Iar eu, incep sa ma indoiesc de tine si de intentiile tale. Si chiar sa ma feresc....
Cred ca te repezi. Limitarea (neajunsul) unei carti este evidenta: nu este cuvant fata-catre-fata, care are alta putere, care de la om la om transmite si duh, nu doar cuvinte. Excludem din aceasta discutie Sfanta Scriptura.

Am convingerea ca altfel as percepe duhul cuvintelor Sfantului Ioan Gura de Aur daca mi-ar vorbi fata catre fata.
Reply With Quote