View Single Post
Vechi 22.01.2010, 10:29:02
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai, draga Windorin, ai spus ca ai citit trei carti de C. S. Lewis si ca iti este foarte drag. De ce sa le citim? pentru ca gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obisnuiti.
Am citit de curiozitate si apoi mi'a placut.
Totusi, e ceva simplu, insa mintal, izvorat din minte. Nu pare sa aiba caldura cu care sunt obisnuit.
Insa il recomand celor care au citit deja multa teologie sau scrieri de'ale noastre.

Cat despre "gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obisnuiti" nu stiu ce sa zic... cam asta as spune eu multora despre cartile Sfantului Ioan Gura de Aur si ale altora ca el. Gasim in ele o credinta pe care spunem ca o avem, dar pe care nu o cunoastem.

Citat:
Si unele texte ortodoxe au hibe. Numai Dumnezeu este fara greseala.
Sa nu mergem atat de departe. Si sa nu facem astfel de supozitii. Sunt multi sfinti si parinti fara greseala in textele scrise.
Iti dau un subiect de gandire: cartea Sfantului Siluan Athonitul. Cauta'i "hibele".
Textele cu hibe nu cred ca fac parte din acele comori general recunoscute si iubite.

Citat:
As vrea sa vad cum ar reactiona sotia ta daca ai trata-o asa. :-)
Cred ca ar fi tare odihnita, vazand ca ne straduim sa fim copii, lipsiti de manie si numai cu vorbe calde.
Insa, din pacate, eu sunt mult prea deschis in chip si cuvant, spre a putea implini cuvantul Sfantului.

P.S. Cand mai multi iti spun acelasi lucru, pune'te pe gandit si cauta sa te intrebi despre ceea ce sustii.
Ma bucura ravna ta, insa fii cu grija, caci ravna poate fi intarita si de altcineva decat de Domnul.

Cu mult drag.

Reply With Quote